Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Hoe McLaren het Red Bull-drama in Bakoe zomaar kan kopiëren

Teamorders bij McLaren. Het is een veelbesproken onderwerp in de paddock en het zal niemand verbazen als Lando Norris en Oscar Piastri elkaar een keer letterlijk tegenkomen op de baan. Laat het F1-circus komend weekend arriveren op een baan waar al eens twee grote namen met elkaar zijn gecrasht...

Piastri Norris Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is al een hele tijd de grote uitdager van Max Verstappen in het rijderskampioenschap, maar bij McLaren zijn er duidelijk nog geen teamorders vastgelegd. In Hongarije pakte Oscar Piastri de zege, maar dat had de nodige voeten in aarde. Na een goede start lag de Australiër gelijk aan de leiding, maar na een undercut van Norris op nummer drie Lewis Hamilton tijdens de laatste serie pitstops, kwam hij warempel aan de leiding te liggen. Uiteindelijk wisselden de teamgenoten van positie, maar het zorgde ervoor dat Norris kostbare punten misliep.

Ook in Italië finishte Piastri voor Norris, maar dat had alles te maken met een gewaagde inhaalactie van de Australiër in de eerste ronde. Norris leek er niet gelukkig mee te zijn en moest zo opnieuw genoegen nemen met een positie achter zijn teamgenoot. En dat terwijl hij een grotere slag had kunnen slaan in de titelstrijd met Verstappen. Maar McLaren wil voorlopig nog niks weten van teamorders. Al lijkt het tussen de teamgenoten op een onhoudbare situatie uit te draaien. De vraag is wanneer de twee elkaar voor het eerst echt tegen zullen gaan komen. 

En dan komt het team van McLaren dit weekend naar een circuit waar teamgenoten elkaar wel vaker tegenkomen en letterlijk uit de race rijden. We gaan terug naar 2018, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog teamgenoten waren bij Red Bull Racing. De twee waren ronde na ronde verwikkeld in een felle onderlinge strijd.

Twee kemphanen

Er wordt fel verdedigd en Verstappen grijpt de kleinste gaten aan om zijn RB14 naast die van zijn teamgenoot te prikken. Maar ook Ricciardo is getergd. Op het rechte stuk duikt hij in de slipstream van Verstappen, die niet van plan is de deur open te zetten. Het gevecht gaat er steeds feller aan toe en het uiteindelijke resultaat kan wel worden geraden: de twee crashen bij het ingaan van bocht 1. Einde race voor beide heren.

En naar dat beruchte Bakoe City Circuit keren we nu terug, met opnieuw een strijd tussen twee coureurs, waarbij de frustraties langzamerhand beginnen te stijgen, zeker aan de kant van Norris. De twee kemphanen doen steeds minder onder voor elkaar qua pure pace en zeker op een circuit waar je elkaar flink kunt uitdagen, zou het zomaar verkeerd af kunnen lopen. 

Het lange rechte stuk van ruim twee kilometer biedt in ieder geval genoeg inhaalmogelijkheden, zeker als je net voorbij bent gestoken. Maar het kan zodoende ook zorgen voor oplopende temperaturen in de cockpit en alle gevolgen van dien. Norris en Piastri zullen in ieder geval worden verteld hoe ze het niet moeten doen en zullen ongetwijfeld worden herinnerd aan het incident van zes jaar geleden...

Bekijk hieronder de beelden van de crash tussen Verstappen en Ricciardo in 2018!

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld