Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hoe Mercedes het mysterie van Hamilton's kapotte stoel op wist te lossen

Het komt niet heel vaak voor dat een stoel het tijdens een Formule 1-race begeeft. Maar tijdens de Grand Prix van Bahrein meldde Lewis Hamilton over de boardradio dat zijn stoel kapot was. De technisch directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, geeft uitleg over het mysterieuze incident.

hamilton race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Mercedes is er de afgelopen winter flink wat veranderd wat betreft de zitpositie van de coureurs. De cockpit is namelijk naar achteren verplaatst in de W15. Maar tijdens de eerste race van het jaar was er bij Lewis Hamilton toch iets niet helemaal goed gegaan in de cockpit.

Ongeveer halverwege de race meldde Hamilton namelijk over de boardradio aan zijn race-engineer Peter Bonnington dat zijn stoel kapot was. Maar dat blijkt uiteindelijk helemaal niet het geval te zijn, zo heeft de technisch directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, onthuld.

"We hebben de auto teruggehaald, de stoel meteen gecontroleerd en er was niets aan de hand", zo is de simpele verklaring van Shovlin. "Het enige wat we kunnen bedenken is dat als Lewis een beetje los zat. En dat hij een beetje bewoog, de stoel daardoor misschien wat omhoog kwam, hij vervolgens weer een beetje bewoog en naar beneden zakte. Want als we er achteraf naar kijken, is er geen bewijs dat er iets gebroken is of dat het in de verkeerde positie stond", zo legt het technische kopstuk verder uit.

"Hoewel het misschien een beetje ongemakkelijk is voor de coureur als hij niet echt stevig in de auto zit, betekent een probleem bij de stoel in principe niet dat de bestuurder eruit kan vallen. Ze zijn dus altijd veilig. Maar zoals ik al zei, het lijkt erop dat dit iets heel kleins was, dat er misschien een beetje beweging was. En dat het zich daarna stabiliseerde en de rest van de race in orde was", zo sluit Shovlin af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China