Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Hoe Mercedes kan profiteren van overstap strategisch kopstuk naar Williams

Williams maakte onlangs haar nieuwe teambaas bekend. Niemand minder dan James Vowles, hoofdstrateeg van Mercedes, zal vanaf februari de rol bij het Britse team vervullen. Toto Wolff vindt het niet zo erg en legt uit waarom.

Wolff Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de overstap van James Vowles naar Williams verliest Mercedes een belangrijk kopstuk. De hoofdstrateeg was jarenlang medeverantwoordelijk voor de vele successen van de Duitse renstal in de Formule 1. Mede door de strategieën van Vowles wist het team acht kampioenschappen te winnen bij de constructeurs en zeven bij de coureurs.

Toto Wolff gaat Vowles dan ook missen, maar tegelijkertijd vindt hij dat het vertrek van de hoofdstrateeg ook weer een goed iets is voor Mercedes. Hij wijst naar de constante verandering binnen het team. "Een van de succesverhalen van ons team is het herhalen van alle successen: je kan een winnende structuur niet zomaar laten voor wat het is", zo trapt Wolff af ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Je moet jezelf telkens opnieuw uitvinden, terwijl je wel vasthoudt aan wat goed ging. We hebben altijd zeer open gesprekken gehad over zijn werkzaamheden en we hebben telkens weer nieuwe verantwoordelijkheden toegevoegd aan zijn baan. Hiermee deed hij al wat teambazenwerk en we wisten dat zoiets kon gebeuren bij Mercedes", zegt de teambaas, doelend op de overstap van Vowles.

"Het vertrek van James maakt in zekere zin ruimte voor de 'opvolgersplanning' die we hebben. De juiste mensen zullen altijd hun weg vinden binnen hun carrière. De overstap naar Williams is niet alleen goed voor de F1 in het algemeen, maar ook voor Williams als team.

Mercedes voert met het vertrek van Vowles een aantal veranderingen door, wat volgens Wolff key is voor de behaalde successen. Een team kan volgens de Oostenrijker niet blijven winnen met ieder jaar dezelfde structuur en dezelfde kopstukken.

En dus is het vertrek van Vowles niet gigantisch schadelijk voor Mercedes, al gaat Wolff hem vanuit een persoonlijk perspectief wel missen. "Ik heb vele jaren erg nauw met hem samengewerkt. We waren een sterk duo en hij kon goed met mensen sparren bij het maken van lastige keuzes in de race. We waren het bijna nooit niet met elkaar eens."

Ook interessant:

RN365 Premium beschikbaar voor échte F1-fans

RN365 Premium, het membership voor de echte F1-fan is nu beschikbaar! Meld je nu aan en je bent helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez