Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Hoe Norris' eerste F1-podium de basis legde voor een zeer goed McLaren-seizoen

Tijdens de eerste Grand Prix van het 2020-seizoen veroverde Lando Norris direct zijn eerste podiumplaats in de Formule 1. RacingNews365 sprak met de goedlachse Brit en blikte terug op zijn afgelopen seizoen.

Norris podium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris maakte als kersvers vicekampioen van de Formule 2 in 2019 de overstap naar de Formule 1, waar hij de afgelopen twee seizoen samen met Carlos Sainz een rijdersduo vormde. Al snel werd hij een publiekslieveling en in zijn eerste race van zijn tweede jaar in de koningsklasse, beloonde hij zijn harde werk met zijn eerste podiumplaats uit zijn Formule 1-carrière.

Het was het begin van een succesvol seizoen voor McLaren, dat door consistente prestaties en twee podiums beslag legde op de derde plaats in het constructeurskampioenschap. RacingNews365 sprak met de nog steeds pas 21-jarige Brit over diens tweede seizoen in de sport. Volgens hem was zijn podiumplaats in de eerste race van het jaar een goede boost voor het team en droeg het bij aan het sterke seizoen van de Britse renstal.

"De podiumplaats tijdens de Grand Prix van Oostenrijk afgelopen seizoen heeft mezelf en het team zeker geholpen om nog gemotiveerder te raken voor de rest van het seizoen", zo begint Norris zijn terugblik op het 2020-seizoen in een interview met selecte media, waaronder deze website.

"Het was een belangrijk moment voor mezelf, maar ook voor het team", vervolgt hij. "We begonnen daardoor goed aan het seizoen en dat zorgde voor een zeer goede basis voor McLaren", aldus Norris, die logischerwijs ook zelf nog altijd blij is met zijn eerste podiumplaats in de Formule 1. "Ik bevond mezelf tijdens mijn debuutseizoen in 2019 zelden in de juiste positie om een podiumplaats te kunnen veroveren. Daarom heb ik in de winter hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik constanter zou worden tijdens de race."

En dat werd beloond, merkte ook de McLaren-coureur al snel op. "Dat harde werk betaalde zich meteen uit tijdens de eerste race van het seizoen en het resultaat gaf mij natuurlijk ook een geweldige boost. Het was niet een simpele top vijf-finish tijdens de eerste race van het jaar, maar direct een podiumplaats! En het was ook nog eens mijn eerste podiumplaats ooit in de Formule 1", glundert hij.

Met een brede lach op het gezicht geniet de Brit nog altijd van zijn derde plek in Oostenrijk. "Iedereen was bij McLaren heel blij met dat resultaat, maar toch denk ik dat het voor mij nog mooier was. Vooral omdat ik het jaar ervoor dus nooit echt in de juiste positie was om te profiteren van enkele situaties om zo op het podium te kunnen belanden", aldus Norris.

Hou de site in de gaten voor meer artikelen aan de hand van het interview met Lando Norris, waarin er ook vooruit wordt geblikt op het nieuwe seizoen en de nieuwe samenwerking met Daniel Ricciardo.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto