Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hoe Perez op bizarre wijze per ongeluk ontdekte dat Racing Point hem ging dumpen

Plots kwam in aanloop naar de Toscaanse Grand Prix naar buiten dat Sergio Perez vanaf volgend seizoen het veld moet ruimen bij Racing Point. Hij maakt daar plaats voor Sebastian Vettel. De Mexicaan kwam er echter enkele dagen voor het officiële bericht al per ongeluk achter, op een wel heel bijzonder wijze.

Perez Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Het was geen fijn telefoongesprek dat Sergio Perez op de woensdag voor de Toscaanse Grand Prix voerde met Lawrence Stroll, de teameigenaar van Racing Point. De Britse renstal, die vanaf 2021 verder gaat als Aston Martin, heeft volgend seizoen geen behoefte meer aan de diensten van de Mexicaan, die al sinds 2014 voor het team rijdt.

Daags na de bekendmaking van zijn gedwongen vertrek gaf Perez tegenover de media te kennen dat hij het niet aan zag komen en van niks wist, maar nog hetzelfde weekend gaf hij eveneens toe dat hij de week daarvoor in Monza al wat signalen had ontvangen. Nu blijkt dat dat wel hele bijzondere signalen waren.

In Monza bracht Lawrence Stroll zijn advocaten namelijk op de hoogte van het nieuws dat Vettel ging tekenen. Hij instrueerde hen om een contract op te stellen. De Mexicaan bivakkeerde echter in de hotelkamer naast Stroll en kon alles door de muren heen horen. Daardoor wist Perez al van het nieuws af, terwijl voor de rest bijna niemand kennis had van het gegeven dat Vettel een officieel contractaanbod zou gaan krijgen. ]

Het belletje op woensdag kwam dus niet meer als een grote verrassing. Perez is momenteel naarstig op zoek naar een nieuw stoeltje. Het lijkt er op dat ofwel Alfa Romeo ofwel Haas zal worden.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes