Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Hoe Red Bull een rol kan spelen bij een nieuwe vrouwelijke F1-coureur

Christian Horner legt uit wat er moet veranderen binnen de autosport om vrouwelijke coureurs een kans te geven om de Formule 1 te bereiken. Red Bull hoopt hierbij haar steentje bij te dragen.

Red Bull moet volgens teambaas Christian Horner een rol gaan spelen in het helpen van jonge vrouwelijke coureurs en hun loopbaan richting de Formule 1. Vrouwen krijgen een steeds prominentere rol binnen de autosport, maar in de koningsklasse heeft de grid - op een vijftal uitzonderingen na - altijd volledig uit mannen bestaan.

Wel wordt de W Series, de vrouwelijke raceklasse, steeds groter. Het derde seizoen heeft meer races dan ooit tevoren en wordt op meerdere grote televisiezenders uitgezonden. Horner is erg blij met de groei van de vrouwelijke raceklasse en de populariteit van de autosport onder vrouwen. "Ik denk dat de W Series een fantastisch initiatief is", legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Het is nog allemaal erg nieuw en het ontwikkelt en groeit nog. Hopelijk trekt het meer en meer vrouwen richting het racen. Wat er écht moet gaan gebeuren is vrouwen die instappen in de basis van het racen. Ik denk dat, mede door het effect van Netlfix, de doelgroep van de Formule 1 verandert."

"Veel meer vrouwen weten van en tonen interesse in de Formule 1, wat ze hopelijk motiveert om hier iets mee te gaan doen."

Horner: 'Er mogen geen belemmeringen zijn'

Horner is ervan overtuigd dat talent altijd wint in de Formule 1, ongeacht het geslacht. "Karten is natuurlijk waar men begint in de motorsport. Ik denk dat we altijd de discussie houden: moeten de meiden met de jongens racen? Moet het net als andere sporten bestaan uit twee aparte competities?"

"Ik ben van mening dat er geen belemmeringen moeten zijn, ook niet daarin. Als er genoeg talent is, dan vindt het zijn weg richting de Formule 1, want we zijn allemaal egoïstische individuen. We willen de beste coureurs, ongeacht de afkomst, het geslacht of wat dan ook."

"Ik denk dat, als de W Series jong talent kan helpen richting de F3 of de F2 en uiteindelijk de Formule 1, dat dat een positief iets is."

Red Bull wil een vrouwelijk coureur supporten

Horner hoopt dat Red Bull wat kan doen voor vrouwelijke talenten. De teambaas legt uit hoe de Oostenrijkse renstal kan helpen. "We hebben vrouwen gesponsord en geholpen in het verleden en zullen dit in de toekomst ook weer gaan doen. Het is een kwestie van via onze scouting-bezigheden bekijken wie wij willen supporten."

Een aantal coureurs die actief zijn in de W Series hebben al een rol binnen de Formule 1. Zo is tweevoudig kampioen Jamie Chadwick lid van de Williams Driver Academy en is Jessica Hawkins ambassadeur voor het F1-team van Aston Martin.

Ook interessant:

Coronel: "Op dat vlak is Verstappen gewoon sterker dan Leclerc"

Tom Coronel blikt samen met RN365-presentator Joris Mosterdijk terug op het begin van het Formule 1-seizoen. Hij zag Max Verstappen als vanouds schitteren. Check hieronder het resultaat.

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull