Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hoe Red Bull met een kleine aanpassing de hardnekkige problemen wil oplossen

Het leek erop dat Red Bull een flink updatepakket mee zou nemen naar de Verenigde Staten, maar dat lijkt nu toch anders uit te pakken. Toch wil de Oostenrijkse renstal de hardnekkige balansproblemen met die kleine aanpassing oplossen. Paolo Filisetti, technisch expert bij RacingNews365, duikt in de updates van Red Bull én van de concurrentie.

XPB 1310051 Hi Res
Tech
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft geen uitgebreide wijzigingen doorgevoerd aan de RB20 in aanloop naar de race in Austin, Texas. Het gaat enkel om een kleine verandering aan de rand van de vloer, om de directe luchtstroom naar de achterkant van de auto te verbeteren. Daarnaast wordt ook dit weekend het bodywork gebruikt dat telkens op de auto wordt gezet op circuits waar de efficiëntie van het koelsysteem cruciaal is voor de betrouwbaarheid. Eerder dit jaar werd dat bodywork al gebruikt in Hongarije en Singapore.

De eerste voorzichtige resultaten van die combinatie waren op de vrijdag in de Verenigde Staten al zichtbaar. Met een derde positie in de vrije training en poleposition voor de sprintrace lijkt het er immers al een stuk beter uit te zien voor Max Verstappen en Red Bull. De eerdergenoemde verbeterde luchtstroom moet daarbij voor meer balans in de medium- en hogesnelheidsbochten zorgen en dat leek op de vrijdag al goed uit te pakken.

Aan de andere kant heeft ook McLaren, de grote titelrivaal van Red Bull, flink wat veranderingen geïntroduceerd. Te beginnen bij de voorvleugel, waar het profiel van de flappen radicaal is gewijzigd met het oog op een andere luchtstroom. Die zijn gericht op de brake ducts, die ook zijn vernieuwd. Zelfs de ophangingselementen zijn opnieuw ontworpen, waardoor hetgeen we in Zandvoort al zagen nu nog verder geoptimaliseerd is. 

De veranderingen hebben ook gevolgen voor de elementen van de achterwielophanging, waarvoor er een nieuwe versie van de luchtuitlaten van de brake ducts is meegenomen. Bovendien heeft het team een beam wing met één element geïntroduceerd. Het gaat in dit geval niet om een omwenteling wat het niveau van het ontwerp betreft, maar gebeurt wel met de intentie om de topprestaties van de afgelopen races te consolideren. 

Dan richten we onze blik tot slot ook nog op Mercedes. Het team uit Brackley heeft de nadruk voor dit weekend gelegd op een andere profilering van de elementen van de voorvleugel, maar ook van de afzonderlijke elementen van de ophanging ter hoogte van de kuip van de bovenste wishbone. Ook de nieuwe versie van de inlaten van de sidepods is interessant, wegens de naar achteren geduwde onderlip, bedoeld om de luchtstroom beter te beheren.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"