Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dit kampioenschap gaat Red Bull met twee vingers in de neus winnen

In de pitstraat is Red Bull in 2021 doorgegaan waar het vorig jaar, en de jaren daarvoor, was gebleven. Het domineert en troeft de concurrentie met afstand af als het aankomt op de pitstops.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
De vorige jaren had Max Verstappen weinig profijt van de snelle Red Bull-pitstops, want het gat naar Mercedes was aanzienlijk. Dit jaar echter is het gat dusdanig klein dat de kleinste verschillen in de pitstraat de doorslag kunnen geven.

Als het over tien races in Abu Dhabi aankomt op de laatste pitstops, dan is Max Verstappen in ieder geval in het voordeel, want dit jaar domineert zijn team meer dan ooit tevoren in de pitstraat. In de eerste elf races van het jaar was zijn team namelijk acht keer het team dat de snelste pitstop uitvoerde.

Het begon al in Bahrein, toen Red Bull zowel met Max Verstappen (1.93) als Sergio Perez (2.00) sneller was dan iedereen. Die vorm trok het team de rest van het seizoen verder door en inmiddels staat het in het straatlengte voor in het pitstopkampioenschap.

Van de tien snelste pitstops waren er negen van Red Bull. Vijf maal gingen ze onder de twee seconden, met een pitstop van 1,88 in Hongarije als absoluut hoogtepunt. Met 298 punten in het kampioenschap staan ze een straatlengte voor op de nummer twee in het klassement om de DHL Fastest Pitstop-titel. En laat dat nou net de grote concurrent, Mercedes, zijn dat op de tweede plek staat.

Na de zomerstop komen er wat nieuwe regels aan op het gebied van pitstops. Het is de vraag wat dat gaat doen met de tijden en of het ervoor zorgt dat de dominantie van Red Bull doorbroken wordt. We gaan het zien, maar voorlopig is Red Bull het te kloppen team in de pitstraat.

Check hieronder de tussenstand in het kampioenschap, met daaronder de video van Max' snelste pitstop in 2021.

Tussenstand DHL Fastest pitstop

Team Punten Aantal GPs met beste pitstop
Red Bull 298 8
Mercedes 140 1
Williams 134 1
Alfa Romeo 121 0
Aston Martin 121 1
Alpine 91 0
Ferrari 90 0
AlphaTauri 62 0
McLaren 54 0
Haas 0 0

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen