© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Hoe snel was Kubica tijdens zijn Formule 1 test?

30 nov. 2017 11:21 Ruud Dimmers 0 reacties

De testdagen in Abu Dhabi verliepen naar tevredenheid van het Formule 1 team van Williams. Echter wilde niemand antwoord geven op vragen omtrent de prestaties van Kubica tijdens zijn testdagen. 

"We gaan de komende dagen de prestaties van onze coureurs analyseren", was het diplomatieke antwoord.

Als we puur naar de cijfers kijken dan was Kubica de snelste Williams-coureur tijdens de twee testdagen. Met een 1.39,485 noteerde hij tijdens de tweede testdag de snelste tijd van Williams. Net als Lance Stroll, die een 1.39,580 reed, gebruikte de Pool hiervoor de hypersoft band.

Sergey Sirotkin noteerde een 1.39,947 op dag twee, maar gebruikte daarvoor slechts de soft band. Liefst drie compounds harder dan de banden die Stroll en Kubica gebruikte. Als we afgaan op het gebruikte rubber en de gerealiseerde tijd dan is de tijd van Sirotkin het meest indrukwekkende.

Echter, er is een probleem bij het maken van deze vergelijkingen. Niemand buiten het team van Williams om weet hoeveel brandstof de coureurs aan boord hadden. Felipe Massa reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi een 1.38,550 en Stroll een 1.39,646. Deze tijden werden verreden op de ultrasoft banden van 2017.

Gelet op de tijden is het zeer aannemelijk dat Kubica, Stroll en Sirotkin met zeer weinig brandstof onderweg waren. Kubica en Stroll waren immers sneller dan de tijd van de Canadees tijdens de kwalificatie. De prestatie van Sirotkin kan onmogelijk met veel brandstof aan boord gerealiseerd zijn. Zijn rondetijd op de soft band was indrukwekkend.

Het team van Williams wil voor de kerst de knoop doorhakken en de keuze maken tussen Kubica en Sirotkin. Beide rijders hebben de beschikking over het nodige sponsorgeld. Een ding is ook zeker: Beide coureurs beschikken over voldoende snelheid om goed mee te kunnen in de Formule 1.

Wordt het 'gewoon' Robert Kubica of tovert de Russische delegatie een dergelijk groot konijn uit de hoge hoed dat Williams nog gaat twijfelen?

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen