Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Hoe Toto Wolff in korte tijd twee keer werd teruggefloten

Onder de bezielende leiding van Toto Wolff heeft Mercedes ongeëvenaarde successen geboekt in de Formule 1. Die man moet je lekker zijn eigen ding laten doen, zou je zeggen, maar in de voorbije weken werd hij herhaaldelijk van hogerhand teruggefloten.

Toto wolff rus
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Toto Wolff is een racer in hart en nieren. Het is dan ook niet overdreven om te stellen dat dat een groot onderdeel is van het succes van Mercedes in de voorbije jaren. Ja, natuurlijk bezit hij een goede portie zakelijk instinct, maar dat alleen is niet genoeg om in de wereld van de Formule 1 te excelleren.

Toto Wolff is een echte racer, iemand die een harde, maar eerlijke competitie niet schuwt. Toch werd hij recent van hogerhand teruggefloten, juist op het moment dat hij die fighting spirit toonde.

We gaan terug naar het weekend van de Grand Prix van Australië, althans het weekend waarin die race verreden had moeten worden. Toto Wolff, liefhebber als hij is, wilde wel racen! Sterker nog, toen de stemronde aanstaande was, was hij volledig voornemens om vóór het doorgaan van de GP te stemmen, tot plots zijn telefoon rinkelde. "Denk aan je verantwoordelijkheden, denk aan het merk Mercedes", zo kreeg hij te horen.

Aan de andere kant van de lijn hing Ola Kallenius, na vertrek van Wolffs goede kameraad Dieter Zetsche de nieuwe topman van Mercedes. Kallenius voegde er aan toe dat het vooral de keuze was van Wolff wat hij uiteindelijk zou beslissen, maar het doel van het telefoontje was duidelijk. Mercedes stemde uiteindelijk tegen het doorgaan van de Grand Prix en dat was dat.

			© Mercedes AMG
	© Mercedes AMG

In de media gonsden al maandenlang geruchten dat Kallenius en Wolff niet dol zijn op elkaar. Heel ongeloofwaardig is dat niet, aangezien Kallenius aanzienlijk minder waarde hecht aan de Formule 1 dan Zetsche. De racer pur sang Wolff staat zodoende tegenover de op en top zakenman Kallenius. En Kallenius is de man met meer macht, zo bleek ook in de dagen na het weekend in Australië.

Wolff had nog een appeltje te schillen met Ferrari en de FIA. Want die schikking, hoe zat dat nu? De Oostenrijker wilde van de hoed en de rand weten en nam de andere teams in zijn verontwaardiging mee op sleeptouw. Weer ging de telefoon over.

Kallenius meldt deze keer dat het niet gepast is om als grote autofabrikant de andere grote fabrikant zo op te jagen. 'Mercedes legt zich neer bij Ferrari-schikking', zo kopten de krantenkoppen een dag later. 2-0 voor Kallenius.

Tot twee keer toe koos Wolff voor de competitie, tot twee keer toe werd hij teruggefloten. Natuurlijk beweert hij bij hoog en laag dat hij niet zomaar weg zal gaan bij Mercedes, maar het team van nu is niet meer het team van enkele jaren geleden. Het verlies van boezemvriend Niki Lauda mag in dat geheel ook niet onderschat worden.

Als er een team op de deur van Wolff klopt dat hem wel volledige bewegingsvrijheid kan garanderen, waarom zou hij die move dan niet maken? Bij Mercedes heeft hij niks meer te bewijzen, en verloren is hij er al het nodige.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje