Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Tsunoda hulp krijgt van Albon als mentor

Het seizoen van Yuki Tsunoda verloopt nog niet helemaal zoals hij zelf had gehoopt. De AlphaTauri-coureur is druk bezig met verbetering zoeken en krijgt hierbij hulp van zijn team en een speciaal toegewezen mentor, Alexander Albon.

Franz Tost legt uit dat Alexander Albon de rol als mentor heeft gekregen van Red Bull. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen moet ervoor zorgen dat Yuki Tsunoda beter en beter wordt. "Het is waar, Alex bezoekt Yuki, praat met hem, legt hem het circuit uit en Yuki vraagt hem als coureur van alles", aldus Tost bij Autosport. Albon probeert Tsunoda in zijn tussenjaar (vanaf 2022 rijdt Albon weer in de F1 voor Williams, red.) zo veel mogelijk te leren. "Ik denk dat dit heel positief is voor Yuki", vervolgt Tost. "Hij krijgt heel veel informatie van Alex, dat kan alleen maar goed uitpakken."

Verbetering bij Tsunoda volgens Tost duidelijk te zien

De inspanningen van Albon werken, volgens Tost is dit terug te zien in de prestaties van de Japanse coureur. "Yuki wordt beter en beter. Hij snapt steeds meer van zijn bolide en heeft veel meetings met zijn engineers in Faenza. Langzamerhand krijgt hij een beter beeld en een beter gevoel van de auto." Tost laat weten dat Albon niet altijd kan helpen, maar assisteert wanneer hij op het circuit aanwezig kan zijn. "Hij zit in de Red Bull-familie en had niet zo heel veel vrije weekenden door zijn deelname in de DTM-klasse. Als hij wél aanwezig is, dan is hij bezig met het helpen van Yuki."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"