Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Hoe Tsunoda hulp krijgt van Albon als mentor

Het seizoen van Yuki Tsunoda verloopt nog niet helemaal zoals hij zelf had gehoopt. De AlphaTauri-coureur is druk bezig met verbetering zoeken en krijgt hierbij hulp van zijn team en een speciaal toegewezen mentor, Alexander Albon.

Albon USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Franz Tost legt uit dat Alexander Albon de rol als mentor heeft gekregen van Red Bull. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen moet ervoor zorgen dat Yuki Tsunoda beter en beter wordt. "Het is waar, Alex bezoekt Yuki, praat met hem, legt hem het circuit uit en Yuki vraagt hem als coureur van alles", aldus Tost bij Autosport.

Albon probeert Tsunoda in zijn tussenjaar (vanaf 2022 rijdt Albon weer in de F1 voor Williams, red.) zo veel mogelijk te leren. "Ik denk dat dit heel positief is voor Yuki", vervolgt Tost. "Hij krijgt heel veel informatie van Alex, dat kan alleen maar goed uitpakken."

Verbetering bij Tsunoda volgens Tost duidelijk te zien

De inspanningen van Albon werken, volgens Tost is dit terug te zien in de prestaties van de Japanse coureur. "Yuki wordt beter en beter. Hij snapt steeds meer van zijn bolide en heeft veel meetings met zijn engineers in Faenza. Langzamerhand krijgt hij een beter beeld en een beter gevoel van de auto."

Tost laat weten dat Albon niet altijd kan helpen, maar assisteert wanneer hij op het circuit aanwezig kan zijn. "Hij zit in de Red Bull-familie en had niet zo heel veel vrije weekenden door zijn deelname in de DTM-klasse. Als hij wél aanwezig is, dan is hij bezig met het helpen van Yuki."

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x