Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Hoe Verstappen en collega's dit jaar hun teamgenoot kleineerden in de kwalificaties

Hij wordt ook wel je belangrijkste tegenstander genoemd in de Formule 1: je teamgenoot. Hij is immers de enige coureur die je in volledig gelijkwaardig materiaal kunt verslaan. Welke coureurs deden dat steevast in 2021?

Verstappen Perez USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli Motorsport

Als we kijken naar de kwalificatieduels in de Formule 1 gedurende het seizoen 2021, komen we enkele grote winnaars tegen. Tegenover elke grote winnaar staat een even zo grote verliezer. Max Verstappen bijvoorbeeld pakte Sergio Perez met boter en suiker in en hetzelfde kan worden gezegd van bijvoorbeeld Pierre Gasly ten opzichte van Yuki Tsunoda en Mick Schumacher ten opzichte van Nikita Mazepin.

De cijfers in de tabel hieronder gaan uit van kwalificaties waarin beide coureurs ook daadwerkelijk acte de présence gaven. Moest een coureur een kwalificatie missen, dan nemen we die ronde van het WK niet mee in dit overzicht. Statistisch gezien is gaf Schumacher zijn teamgenoot het grootste pak slaag, kijkend naar het gemiddelde verschil in tijd per kwalificatie.

Opvallend is dat bij Alpine Fernando Alonso weliswaar vaker de snellere van de twee was, maar dat gemiddeld genomen Esteban Ocon in rondetijd sneller was. Dat betekent dat als Ocon sneller was dan de Spanjaard, hij ook echt fors sneller was.

Kwalificatieduels Formule 1 in 2021

Coureurs Eindstand Gemiddeld verschil (seconden)
Hamilton vs. Bottas 16-5 0,337
Vertappen vs. Perez 19-1 0,513
Leclerc vs. Sainz 13-8 0,247
Norris vs. Ricciardo 14-7 0,584
Alonso vs. Ocon 11-10 0,385 (voordeel Ocon)
Gasly vs. Tsunoda 19-1 0,569
Vettel vs. Stroll 13-7 0,309
Russell vs. Latifi 20-2 0,393
Giovinazzi vs. Raikkonen 14-4 0,251
Schumacher vs. Mazepin 19-0 0,915

Ook interessant:

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden