Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Verstappen naar zijn concurrenten kijkt: "Hamilton een van de allergrootsten"

Regerend Formule 1-kampioen Max Verstappen heeft meerdere concurrenten gehad in de afgelopen jaren, waaronder Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Hoe kijkt hij naar zijn concullega's?

In 2021 waren Max Verstappen en Lewis Hamilton de hoofdrolspelers in de Formule 1. Fans werden getrakteerd op een bloedstollende titelstrijd, waarbij er ogenschijnlijk vrij weinig overbleef van de 'band' tussen het tweetal. Als er al sprake was van een band. Verstappen legt echter wel uit dat er ontzettend veel respect is richting Hamilton. Als de Nederlander door Daily Mail wordt gevraagd naar de 'lastige band' met Hamilton, reageert hij: "Ik denk niet dat we een lastige band hebben. Onze band is juist heel duidelijk. Met anderen heb ik een nauwere band en dat ligt ook aan hoe je je leven invult. We verschillen in dat opzicht misschien wat meer." "De rivaliteit was er in 2021 natuurlijk wel, maar uiteindelijk hebben we ontzettend veel respect voor elkaar. Hij is zonder twijfel een van de allergrootste coureurs ooit en dat kan en wil ik ook niet ontkennen. Consistent scoren is zijn sleutel tot succes en hij blijft op topniveau presteren. Niet moeilijk als je zo getalenteerd bent: dan kost dat niet veel moeite. Hoe hij zijn kampioenschappen heeft binnengehaald is erg indrukwekkend! Hij maakte het verschil wanneer dat moest", zo looft Verstappen

Leclerc

Vorig Formule 1-seizoen werd Hamilton 'ingeruild' voor Charles Leclerc, waar Verstappen de titelstrijd in 2022 mee aanging. Voor zolang dit een titelstrijd genoemd kon worden: later in het seizoen domineerden Verstappen en Red Bull, terwijl Ferrari geen race meer kon winnen. De titelstrijd met Leclerc zag er heel anders uit dan een jaar eerder met Hamilton. In de juniorenklassen was er echter nog sprake van een slechte band tussen de twee. "Charles en ik hadden een lastige band toen we nog aan het karten waren. Hij is iemand die ook nooit opgeeft, waardoor we misschien een beetje botsten. We streden vooraan het veld en wilden allebei winnen, maar spraken elkaar verder niet omdat we nog jong waren." Later veranderde de band, zo legt Verstappen uit. "Dat werd veel beter en we respecteren elkaar nu heel erg. Soms zien we elkaar in Monaco in een restaurant of waar dan ook. Charles is altijd snel geweest over een ronde en hij kan alles heel goed samen laten komen. Ook is hij niet bang en kan hij prima worstelen met de auto. Zijn zelfverzekerdheid maakt hem een geweldige F1-coureur."

Alonso

Anno 2023 heeft Verstappen er een nieuwe concurrent bij in de vorm van Fernando Alonso. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen kon in de eerste drie Formule 1-races van 2023 driemaal op het podium staan, maar zijn team mist nog net wat snelheid om serieus mee te strijden voor de titel. Desalniettemin geniet Alonso van het gevecht vooraan en ook Verstappen vindt dit zeker niet erg. "Fernando heeft zelfs al tegen mijn vader geracet! Hij is 41 en een compleet verschillende generatie, maar we vliegen regelmatig samen en ik ken hem wat beter. Naast zijn enorme talent vind ik het fascinerend om te zien hoe gepassioneerd hij is om op het allerhoogste niveau te presteren. Zijn liefde voor de autosport in zijn geheel is mooi om te zien: hij helpt ook junioren en hij heeft zijn eigen kartteam." "Zijn passie is om te racen en te presteren, zelfs al is het niet in de Formule 1. Denk aan Indy 500 en Dakar, dat is mooi om te zien! Hij is heel aardig naar jongere coureurs en kan goed met iedereen opschieten, ondanks het leeftijdsverschil. Hij laat uiteindelijk zien dat leeftijd maar een getal is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"