Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe Verstappen zijn heerschappij in de Verenigde Staten nog verder wil uitbreiden

Max Verstappen is al een hele tijd de dominante man in de Formule 1 en dat laat hij in een specifiek land wel heel duidelijk zien. Sinds 2021 is Verstappen namelijk onverslaanbaar in de Verenigde Staten en dat wil hij graag zo houden, zeker met het oog op de komende race.

Verstappen US GP WIN
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Inmiddels staat Max Verstappen al op 58 overwinningen in de Formule 1 en het lijkt er niet op dat daar snel een einde aan komt. Sterker nog, hij reist voor de komende race af naar het land waar hij de meeste overwinningen heeft geboekt: de Verenigde Staten. De teller van Verstappen staat daar al op zes overwinningen, gevolgd door Oostenrijk en Mexico waar hij allebei vijf keer won.

Sinds 2021 is Verstappen zelfs ongeslagen in de koningsklasse van de autosport op Amerikaanse bodem. Zijn reeks startte op het Circuit of the Americas, waar hij na een tactische race zijn rivaal Lewis Hamilton wist te verslaan. Een jaar later kwam er een tweede race bij in de Verenigde Staten in Miami. Vanaf de derde startplek ging hij al snel voorbij de twee Ferrari's die voor hem stonden en na een safety car-situatie zat Charles Leclerc dicht op zijn staart, maar Verstappen wist de aanval af te slaan en de zege te pakken.

Vervolgens had hij het jaar later in Austin opnieuw last van Hamilton. Waar de Brit in 2021 net tekort kwam om Verstappen in te halen, lukte de Nederlander dat wel bij de zevenvoudig wereldkampioen met nog een paar rondjes te gaan. Vorig jaar stonden er maar liefst drie races op het programma in de Verenigde Staten met naast Austin, Miami ook een race in Las Vegas. Tijdens de race in Miami liet Verstappen weer een ouderwetse show zien. Startend vanaf de negende plek won hij alsof het hem geen moeite kostte, pakte de snelste raceronde en reed teamgenoot Sergio Perez op vijf seconden, terwijl de Mexicaan vanaf poleposition was gestart.

Derde zege op rij?

Op het Circuit of the Americas moest Verstappen opnieuw een inhaalrace rijden, omdat hij zijn Red Bull slechts op de zesde plek had neergezet tijdens de kwalificatie. Ook al had de Nederlander last van remproblemen, hij wist toch Hamilton en Lando Norris van zich af te houden. In de uitslag is Hamilton echter niet terug te vinden, omdat hij werd gediskwalificeerd.

Een dag eerder, tijdens de sprintrace, wist Verstappen met bijna tien seconden voorsprong te winnen. In de laatste race op Amerikaanse bodem wist de Nederlander in Las Vegas te overwinnen, al had hij opnieuw concurrentie van Leclerc. De Monegask finishte slechts twee seconden achter de drievoudig wereldkampioen, terwijl Verstappen nog een straf van vijf seconden had gekregen en een aanvaring met George Russell had.

Verstappen wil maar wat graag zijn huidige reeks voortzetten tijdens de aanstaande race in Miami en zo kan hij zijn zevende Grand Prix op rij winnen in de Verenigde Staten. Dat zou ook gelijk zijn derde zege op rij zijn in Florida en betekent ook gelijk dat hij goede zaken doet voor het wereldkampioenschap. En met de sprintrace erbij heeft hij nog een extra kans om zijn dominantie tentoon te spreiden.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer