Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel voorspelt mooi aantal F1-punten De Vries "Daar gaat hij van profiteren"

AlphaTauri was maar weinig overtuigend tijdens de testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Het wekt de vraag op: hoe vaak kan Nyck de Vries in de punten rijden? De heren van de RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken het komende rookie-jaar van de Nederlander.

Nyck de Vries klokte een indrukwekkende 246 ronden tijdens de testdagen in Bahrein, maar qua snelheid zat het voor AlphaTauri nog niet helemaal mee. De Nederlander kwam tot de veertiende tijd van de driedaagse in Sakhir en het zusterteam van Red Bull lijkt nog niet zo competitief te zijn. Het is nog even afwachten hoe ze ervoor staan als het echte werk straks begint op 5 maart, de dag van de GP van Bahrein, maar vooralsnog lijkt AlphaTauri ergens achterin het middenveld te strijden. Misschien geen hele grote verrassing, want vorig F1-seizoen eindigde het team op de negende plaats van de tien Formule 1-teams. Wat betekent dat voor de kansen van De Vries in 2023? Hoeveel punten gaat hij scoren en gaat hij tijdens zijn debuut voor AlphaTauri direct in de punten rijden? We bespraken het in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met vaste tafelheren Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Coronel: "Nyck gaat dat absoluut halen"

Host Mosterdijk legt de vraag voor of De Vries punten gaat scoren in de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. "Nou, dat denk ik niet", is het oordeel van Dimmers. "Kijk, vroeger toen de seizoensopener in Melbourne was met de Grand Prix van Australië had je af en toe nog wat knotsgekke dingen. Mark Webber vijfde in een Minardi, met alle respect een hok van een auto..." "Het moet raar lopen, wil De Vries punten scoren. Dat is mijn voorspelling." Coronel hoopt het wel, maar erkent dat het absoluut niet makkelijk gaat worden voor de Friese coureur. "Dat zou wel een mooie start zijn en het zou wel weer een reden zijn waarom je De Vries in je team hebt genomen." Toch kijkt Coronel liever naar het totaalplaatje van 2023. Gaat De Vries meer dan 50 punten scoren in zijn eerste seizoen? Om en nabij, zo voorspelt de Viaplay-analist. "Nyck gaat dit halen. Ik ga het je uitleggen, Nyck gaat dat absoluut halen. De reden daarvan is dat hij gaat profiteren van andermans fouten." "Hij is er namelijk op het moment dat andere mensen uitvallen of verkeerde keuzes maken qua banden. Want die ervaring, dat heeft hem dit zitje gebracht. Ik blijf bij mijn standpunt!", aldus Coronel. De nieuwste aflevering van de RN365 F1-podcast is hieronder te beluisteren!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"