Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel voorspelt mooi aantal F1-punten De Vries "Daar gaat hij van profiteren"

AlphaTauri was maar weinig overtuigend tijdens de testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Het wekt de vraag op: hoe vaak kan Nyck de Vries in de punten rijden? De heren van de RacingNews365 Formule 1-podcast bespreken het komende rookie-jaar van de Nederlander.

De Vries Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nyck de Vries klokte een indrukwekkende 246 ronden tijdens de testdagen in Bahrein, maar qua snelheid zat het voor AlphaTauri nog niet helemaal mee. De Nederlander kwam tot de veertiende tijd van de driedaagse in Sakhir en het zusterteam van Red Bull lijkt nog niet zo competitief te zijn.

Het is nog even afwachten hoe ze ervoor staan als het echte werk straks begint op 5 maart, de dag van de GP van Bahrein, maar vooralsnog lijkt AlphaTauri ergens achterin het middenveld te strijden. Misschien geen hele grote verrassing, want vorig F1-seizoen eindigde het team op de negende plaats van de tien Formule 1-teams.

Wat betekent dat voor de kansen van De Vries in 2023? Hoeveel punten gaat hij scoren en gaat hij tijdens zijn debuut voor AlphaTauri direct in de punten rijden? We bespraken het in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met vaste tafelheren Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Poll

Nyck de Vries gaat meer dan 50 punten scoren in 2023

keer gestemd

Coronel: "Nyck gaat dat absoluut halen"

Host Mosterdijk legt de vraag voor of De Vries punten gaat scoren in de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. "Nou, dat denk ik niet", is het oordeel van Dimmers. "Kijk, vroeger toen de seizoensopener in Melbourne was met de Grand Prix van Australië had je af en toe nog wat knotsgekke dingen. Mark Webber vijfde in een Minardi, met alle respect een hok van een auto..."

"Het moet raar lopen, wil De Vries punten scoren. Dat is mijn voorspelling." Coronel hoopt het wel, maar erkent dat het absoluut niet makkelijk gaat worden voor de Friese coureur. "Dat zou wel een mooie start zijn en het zou wel weer een reden zijn waarom je De Vries in je team hebt genomen."

Toch kijkt Coronel liever naar het totaalplaatje van 2023. Gaat De Vries meer dan 50 punten scoren in zijn eerste seizoen? Om en nabij, zo voorspelt de Viaplay-analist. "Nyck gaat dit halen. Ik ga het je uitleggen, Nyck gaat dat absoluut halen. De reden daarvan is dat hij gaat profiteren van andermans fouten."

"Hij is er namelijk op het moment dat andere mensen uitvallen of verkeerde keuzes maken qua banden. Want die ervaring, dat heeft hem dit zitje gebracht. Ik blijf bij mijn standpunt!", aldus Coronel.

De nieuwste aflevering van de RN365 F1-podcast is hieronder te beluisteren!

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'