Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Hofleverancier F1-coureurs debuteert in IndyCar

PREMA Racing zal vanaf 2025 haar intrede doen in de IndyCar. Daarmee maakt het team haar debuut in deze klasse in samenwerking met Chevrolet. Dat maakt het team deze dinsdag bekend.

PREMA Racing Indy Car
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © PREMA Racing

PREMA Racing is het bekendst als constructeur in de Formule 2 en Formule 3. Onder meer oud-wereldkampioen in de Formule 1 en Indy 500-winnaar Jacques Villeneuve reed voor PREMA, net als de huidige IndyCar-coureurs Felix Rosenqvist, Callum Ilott, Marcus Armstrong en Ryan Briscoe. Daarnaast is het team de thuisbasis geweest voor negen coureurs van de huidige Formule 1-grid, waaronder Charles Leclerc, Oscar Piastri en Pierre Gasly.

En nu gaat PREMA Racing dus ook aan de slag als constructeur in de IndyCar. Met de toetreding heeft het Italiaanse team zich als doel gesteld om zich te vestigen tussen de belangrijkste spelers van de sport. Om de inspanningen en toewijding te maximaliseren, zal het IndyCar-team opereren vanuit een state-of-the-art faciliteit in Indiana. Chevrolet zal de gloednieuwe 2,2-liter V6 hybride power units met dubbele turbo leveren.

Daarnaast zal de toetreding tot de Indycar meerdere voordelen voor PREMA hebben. Het zorgt voor extra kennis, ervaring en technische vooruitgang, net als dat het nieuwe mogelijkheden biedt voor coureurs en kansen op professionele groei voor ingenieurs, monteurs en teamleden. Het team zal binnenkort beginnen met de voorbereidingen voor het komende seizoen, tegen die tijd zal er meer nieuws komen rond de coureurs, sponsoren en partners.

'Een droom die uitkomt'

Rene Rosin, de teambaas van PREMA Racing, is als vanzelfsprekend heel blij. "De aankondiging markeert een cruciaal moment in onze geschiedenis. De stap naar de IndyCar en deelname aan de wereldberoemde Indy 500 is een droom die uitkomt voor onze familie en iedereen die bij ons bedrijf betrokken is. We hebben enorm veel respect voor de IndyCar, haar unieke uitdagingen en sensationele geschiedenis en we kijken ernaar uit om er deel van uit te maken."

Rosin vervolgt: "Hoewel het niet gemakkelijk zal zijn om in de IndyCar te rijden, zijn we vastbesloten om ons uiterste best te doen, zo snel mogelijk te leren en vanaf het begin een van de toonaangevende teams te zijn. Het verlangen om voor de overwinning te vechten is onze drijvende kracht en de doortastendheid van de uitdaging zal ons nog meer motiveren om te slagen."

Ook de president van de IndyCar, Jay Frye, is verheugd met de komst van een nieuw team. "PREMA Racing, met hun wereldwijde bereik en buitengewone aanwezigheid in de racerij, zal een geweldige aanvulling zijn op onze groeiende en zeer competitieve paddock. We kijken ernaar uit om Rene en PREMA in 2025 op de grid te zien."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"