Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoge verwachtingen van nieuwe Honda-motor Verstappen: "Veelbelovende geluiden"

Helmut Marko heeft positief nieuws voor de fans van Red Bull en AlphaTauri, want op motorisch gebied gaat het ontzettend goed. Bij Honda verlopen de voorbereidingen op komend F1-seizoen vlekkeloos, aldus de Red Bull-adviseur.

Honda heeft de Formule 1 officieel verlaten, maar zal de komende jaren alsnog verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de motoren van Red Bull en AlphaTauri. De Japanse motormaker heeft voor de zogenoemde 'motorbevriezing' nog wel de tijd voor wat aanpassingen. Zo wordt de krachtbron van Honda onder meer aangepast naar de E10-brandstof, welke vanaf komend seizoen verplicht is. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko gaat het goed bij Honda. Heel erg goed. In gesprek met Kleine Zeitung legt hij uit dat het op motorisch gebied helemaal goedkomt. "Het ziet er heel positief uit", aldus de man uit Graz. "Het aandeel synthetische brandstof wordt dit jaar verhoogd van vijf naar tien procent en dat vergde veel veranderingen."

Goed nieuws voor Red Bull

De veranderde Honda-motor is klaar voor gebruik. De overstap naar E10-brandstof gaat naar verluidt gepaard met een verlies van zo'n 20 paardenkrachten, al zouden meerdere teams dit gat alweer hebben gedicht. Bij Honda lijkt het ook goed te gaan, als we de woorden van Marko moeten geloven. "Honda gaf alleen maar veelbelovende feedback", zegt de tevreden Oostenrijker. "Honda staat niet meer op de auto, maar de Japanners blijven ons helpen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'