Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Honda: "Afketsen Red Bull-deal geen mislukking"

Toen duidelijk werd dat Ford per 2026 de handen ineenslaat met Red Bull, werd ook meteen duidelijk dat de banden met Honda op zullen houden te bestaan. Waarom zat er niet meer in? Honda gaat in op de kwestie.

Honda red bull 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De vraag aan Koji Watanabe van Honda is misschien wat direct als in de vraag waarom Red Bull en Honda hun relatie in 2026 niet doorzetten het woord 'mislukking' valt. "Van een mislukking is geen sprake", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNew365. "Zo hebben wij dat in ieder geval nooit gezien."

"Als technisch partner staan we steeds in contact met Red Bull. We bespreken een diversiteit aan topics. Maar tijdens dit soort gesprekken werd besloten dat na 2025 de samenwerking geen vervolg krijgt. Voor 2026 is er nog niks in beton gegoten."

Als Watanabe daarna gevraagd wordt wat Christian Horner bedoeld kan hebben met de opmerking dat een verlengde samenwerking 'gecompliceerd' zou zijn, herhaalt Watanabe wat hij reeds zei: "Zoals ik al zei weten we elkaar voortdurend te vinden."

"We hebben op vele vlakken samengewerkt, maar Red Bull heeft haar keuze gemaakt. Daar valt verder niks meer aan te te voegen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië