Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda ambitieus: 'In 2018 staan we op het podium'

Na drie moeizame jaren scheiden dan toch de wegen van Honda en McLaren. Honda richt haar pijlers nu op Toro Rosso en zet dan ook direct hoog in.

Drie jaar geleden maakte Honda haar comeback in de Formule 1. Samen met McLaren ging de Japanse motorleverancier opnieuw op zoek naar de nodige successen in de koningsklasse van de autosport. Deze bleven echter uit en wat volgde was de nodige hoon. Ondanks alle malaise is de Japanse motorleverancier ervan overtuigd dat ze in staat zijn om races te winnen. Sterker nog, dit moet zelfs in 2018 al gaan gebeuren met de 'talenten' van Toro Rosso. Topman Moriyami was hierover duidelijk tijdens de persconferentie op vrijdag.

"We hebben een lange weg afgelegd maar ons doel is nog steeds om te strijden met de snelste teams in de Formule 1. Volgend jaar willen we dan ook strijden voor een plek in de top 3 van beste teams." Even leek de toekomst van Honda in de Formule 1 aan een zijden draad te hangen. Zelf heeft Honda echter nooit getwijfeld. "Natuurlijk hebben we een lastige periode gehad waarin niemand tevreden was met het resultaat. Echter, we hebben geen moment aan opgeven gedacht." Ook Algemeen Manager, Masashi Yamamoto, verwacht veel van hun nieuwe klantenteam. "We hebben natuurlijk niet veel tijd meer tot de start van het nieuwe seizoen. Toch heb ik het gevoel dat we een goed seizoen kunnen hebben en dat we zeker een goede relatie met Toro Rosso gaan opbouwen."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"