Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda-baas kan ogen niet geloven na nieuw topresultaat

Een week geleden kwalificeerde Pierre Gasly zich als elfde voor de Grand Prix van België. Op het oog geen zeer aansprekend resultaat, ware het niet dat de Fransman met een Honda-krachtbron rondrijdt en Spa-Francorchamps bij uitstek een circuit is waar motorvermogen telt. Vandaag (zaterdag) deed Gasly het nog een beetje beter: op Monza, waar nog meer volgas wordt gereden, reed hij in kwalificatietrim een negende tijd.

Alom blije gezichten bij Toro Rosso, maar natuurlijk ook bij motorleverancier Honda. De Japanse brigade heeft drie lastige jaren achter de rug en weet dat het volgend jaar met Red Bull Racing een veeleisende klant gaat krijgen. De voorman van Honda's Formule 1-project, Toyoharu Tanabe, prees Gasly ongeveer de hemel in na zijn optreden op Monza.

“Op zowel Spa als Monza is vermogen van levensbelang", analyseert Tanabe. "We waren elfde in België en dat maakte ons erg blij, maar deze negende plek is echt fantastisch. Pierre heeft het wederom geweldig gedaan, hij maakte goed gebruik van de aanwezige slipstreams en werd constant op de juiste momenten naar buiten gestuurd. Alles liep op rolletjes, ook wat betreft de motor." Waar Gasly wederom uitblonk, kwam Toro Rosso-teammaat Brendon Hartley niet verder dan een achttiende plaats. De Nieuw-Zeelander zal vanwege de gridstraffen van Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo als zestiende van start mogen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi