Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda-baas verklaart waar plotselinge Red Bull-vorm vandaan komt

In de laatste races voor de zomerstop kwam Red Bull-Honda sterk voor de dag. Volgens Honda kwam dat omdat ze in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk belangrijke informatie hadden opgedaan over de afstelling van de motor.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tot en met de Grand Prix van Frankrijk waren Ferrari en vooral Mercedes te sterk voor Red Bull. Hier en daar wist Max Verstappen weliswaar het maximale uit zijn bolide te halen en een verdwaalde podiumplek te bemachtigen, maar een overwinning leek voor het Oostenrijkse team ver weg.

Sinds de Oostenrijkse Grand Prix is daar echter verandering in gekomen. De laatste vier races kwam de Red Bull-Honda-combinatie erg sterk voor de dag en Max Verstappen sloot twee GP-weekenden zelfs als winnaar af. Honda Formule 1-baas Masashi Yamamoto denkt wel te weten waar die plotselinge vorm mede vandaan is gekomen.

"Tijdens de races in Canada en Frankrijk hebben we bij Honda veel geleerd over hoe de auto presteert in de hitte. Voordat we naar Oostenrijk vertrokken, waar het dat weekend erg heet was, hebben we enkele maatregelen genomen die uitstekend hun werk bleken te doen. Daarom kon Max die race onder bepaalde omstandigheden meer pushen dan andere teams", zo vertelt de Japanner tegenover Autosport.com.

"Welke maatregelen er door Honda precies zijn genomen, ga ik natuurlijk niet prijs geven, maar er valt nog steeds genoeg te verbeteren. Voordat we het vermogen opschroeven, willen we de betrouwbaarheid van de krachtbron kunnen garanderen. Zowel in Oostenrijk als in de races daarna hebben we ook weer veel kennis opgedaan waarmee we de afstelling van de motor in de tweede seizoenshelft verder hopen te optimaliseren", aldus Yamamoto-San.

11 reacties