© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda-baas ziet Gasly wereldprestatie leveren: "Puik werk!"

30 jul. 2018 07:01 René Oudman 0 reacties
In de afgelopen Grand Prix-weekends zat Toro Rosso-Honda in de hoek waar de klappen vielen, maar in Hongarije vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Pierre Gasly en Brendon Hartley stuurden hun STR13's naar geweldige startplaatsen (zesde en achtste), waarop de eerstgenoemde na de race voor een sterke puntenscore zorgde.

De zesde plaats van Gasly zorgde niet alleen bij Toro Rosso voor blije gezichten, ook bij Honda was er sprake van een jubelstemming. "Onze wagen presteerde het hele weekend goed, deze zesde plaats en bijbehorende acht punten zijn geweldig. We hebben het resultaat vooral te danken aan de sterke kwalificatie, waar iedereen binnen Toro Rosso-Honda puik werk afleverde". spreekt Toyoharu Tanabe, de directeur van de Formule 1-tak van Honda.

"Het is jammer dat Brendon geen punten kon scoren", voegt de Japanner daar terloops nog aan toe. "We hebben een paar ontzettend lastige Grand Prix-weekends achter de rug, dus het is heerlijk om een flinke sloot punten bij te schrijven." Met de acht punten van zondag komt Gasly's teller op 26 punten, met de twee puntjes van Hartley erbij staat Toro Rosso voor de zomerstop op 28 stuks.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen