Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda bedroefd na teleurstellend resultaat Verstappen en Albon

Een zesde en zevende plaats was niet waar Honda had ingezet voor de twee Red Bull-coureur toen ze op zaterdag als tweede en vierde kwalificeerde. Sterker nog, het is een grote teleurstelling voor de Japanners.

Albon regen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een veelbelovende vrijdag en een solide zaterdag leken Max Verstappen en Alexander Albon een levensgrote kans te hebben om een gooi te doen naar eremetaal. Als zondagmiddag de balans kan worden opgemaakt, dan is het echter een teleurstellend weekend geweest voor het Red Bull-duo.

Ook Honda beseft dat maar al te goed. De Japanners hadden hun zinnen gezet op minimaal één mooie troffee, maar kwamen van een koude Turkse kermis thuis. "Het waren opnieuw enorm lastige omstandigheden deze zondag", zo begint Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda, zijn terugblik op de race.

"Het betekende dat bandenmanagement cruciaal was. Het is dan ook zeer bedroevend om te zien dat Red Bull niet verder kwam dan de zesde en zevende plaats, terwijl we gedurende het weekend zagen dat het beter kon. Maar al met al was het gewoon een onvoorspelbare race", zo redeneert de Japanner, die ook het andere Honda-team, AlphaTauri, door het ijs zag zakken.

"Zowel Pierre als Daniil hadden het lastig en ze wisten geen punten te pakken. Vooral Pierre had het lastig, want hij moest achteraan beginnen en inhalen was heel moeilijk", aldus Tanabe-san, wiens vizier nu al gericht is op de laatste drie Grands Prix van het jaar.

"Alles wat ons nu nog rest is het verleggen van de focus op de laatste drie raceweekenden van het seizoen, waarin we mikken op goede resultaten om het jaar mee af te sluiten."

Tot slot blijven ook vanaf de kant van de Japanners de felicitaties aan het adres van Lewis Hamilton niet uit. "Hij won zijn zevende titel vandaag op de best mogelijke manier, hij won een lastige race vanaf de zesde startplaats. Wat een geweldige prestatie", aldus Tanabe.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Honda verlaat de Formule 1 en Red Bull RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten