Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Honda onthult ambitieuze doelstellingen voor Aston Martin-project

Honda wil in 2026 gelijk de wereldtitel pakken met Aston Martin. Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, stelt dat het Japanse merk onder de indruk is van het leiderschap van Lawrence Stroll, de CEO van het team en de vader van coureur Lance Stroll.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Zak Mauger

Het verhaal van Honda is bekend. Het Japanse merk verlaat na 2025 de succesvolle samenwerking met Red Bull en begint aan een nieuw avontuur met Aston Martin. Daar verlengde Fernando Alonso onlangs zijn contract, waardoor Honda weet dat ze met een ervaren topcoureur gaan samenwerken als de nieuwe motorreglementen worden ingevoerd. Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, vertelt tegen Autosport hoe de samenwerking tot stand kwam.

"Ik kan geen exact aantal noemen, maar ik kan wel zeggen dat we door meerdere Formule 1-teams zijn benaderd", vertelt Watanabe. "Met sommige teams hebben we slechts één gesprek gevoerd, met andere teams zijn er meer contactmomenten geweest. Honda was zeer onder de indruk van de passie en het sterke leiderschap van Lawrence Stroll om in 2026 voor het wereldkampioenschap te vechten."

Doelstellingen

Daar zijn genoeg redenen voor. "Ze investeren heel veel geld in de nieuwe fabriek in Silverstone. Die fabriek was natuurlijk nog in aanbouw, maar we zijn daar meerdere keren op bezoek geweest. We hebben ook meetings gehad met Martin Whitmarsh en Mike Krack, het managementteam. Ze zijn erg open en het hele team werkt in dezelfde richting. Het team is een eenheid en dat is zeer belangrijk voor ons."

En uit dat vertrouwen vloeien ambitieuze doelstellingen voort. Watanabe is duidelijk: Honda en Aston Martin willen snel succesvol zijn. "Wereldkampioen worden vanaf 2026. We weten dat het in de praktijk niet zo makkelijk zal worden, maar we moeten wel scherpe doelen stellen om samen met Aston Martin het allerbeste eruit te kunnen halen. Daarom zetten we met meneer Stroll en met meneer Mibe (CEO Honda red.) in om te streven naar, dus puur streven naar, het wereldkampioenschap winnen in dat jaar. In de praktijk weten we dat het niet zo makkelijk zal zijn."

Een eerlijke relatie is dan ook belangrijk, stelt Watanabe. "We moeten onszelf vertellen wat er nog mist, zowel wat er vanuit Aston Martin-perspectief nog mist aan de Honda-kant als ook wat er bij Aston Martin zelf nog mist. Dat is een open en eerlijk gesprek om samen uiteindelijk een topteam te kunnen worden."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco