Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda bereidt zich voor op nieuwe 'conflicten' met Newey

Adrian Newey mag zich verheugen op een nieuwe uitdaging in de Formule 1, want de topontwerper gaat volgend jaar aan de slag bij Aston Martin. Het team uit Silverstone gaat vanaf 2026 een samenwerking aan met motorleverancier Honda en de Japanners verwachten conflicten met Newey.

Newey Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen het nieuws naar buiten kwam dat Adrian Newey zou vertrekken bij Red Bull Racing, was het lang de vraag welk team er aan de haal ging met de diensten van de topontwerper. De namen van onder meer Ferrari en Williams werden genoemd, maar uiteindelijk ging Aston Martin er met de grote buit vandoor. Dat team gaat vanaf 2026 een samenwerking op motorgebied aan met Honda. De president van Honda's raceafdeling, Koji Watanabe, verwacht wel wat conflicten met Newey.

"We zijn blij om te zien dat Aston Martin gestaag stappen zet om de competitiviteit van het team te versterken. Bovendien vinden we het bemoedigend dat ze hun managementstructuur hebben verstevigd, inclusief de betrokkenheid van Newey", zo begint Watanabe zijn verhaal tegenover Autosport.

"Ik heb eerder met Newey gewerkt. Hij heeft een ongelooflijke passie voor het bouwen van snelle auto's. Hoewel wij de power unit bouwen en zij het chassis van de auto, zijn er momenten waarop onze visies niet altijd overeenkomen. In zulke gevallen zijn er conflicten tussen wat het chassisteam wil en wat het team van de power unit wil. Maar samen zijn we erin geslaagd om de beste auto ter wereld te maken", zo stipt Watanabe de succesvolle samenwerking met Red Bull aan, waarbij de nodige wereldtitels werden gewonnen.

"Nu Newey bij Aston Martin werkt, verwacht ik dat er soortgelijke uitdagingen zullen ontstaan. Maar ik hoop dat dit ertoe zal leiden dat Aston Martin Honda het beste team ter wereld wordt. We zijn voorbereid op een aantal conflicten. En natuurlijk niet alleen met Newey", zo sluit hij af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris