Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda bevestigt: Lorenzo daags voor teampresentatie in ziekenhuis

Over twee dagen moet Jorge Lorenzo het doek van zijn nieuwe MotoGP-machine trekken, maar of hij daar wel toe in staat is, blijft een raadsel. De 31-jarige Spanjaard meldde zich afgelopen weekend in een Italiaans ziekenhuis, omdat hij last zou hebben van een vingerkootje in zijn duim.

De geruchtenmolen draaide op volle toeren: was het nu wel Lorenzo, of zou de Italiaanse media toevallig iemand anders voor de drievoudig MotoGP-kampioen hebben aangezien?

Repsol Honda, Lorenzo's nieuwe werkgever, bevestigde dat de Mallorcaan uit eigen beweging een hospitaal had opgezocht. De Japanse stal met de Spaanse hoofdsponsor heeft zodoende een extra probleem op het vlak van personeel: Marc Márquez, haar andere rijder, werd kortgeleden geopereerd aan zijn schouder. Komende woensdag wordt de nieuwe machine van Repsol Honda in de Spaanse hoofdstad Madrid aan de wereld getoond. De eerste wedstrijd van het MotoGP-seizoen 2019 vindt op zondag 10 maart plaats op het Losail International Circuit in Qatar. Tot die tijd zullen er nog enkele collectieve wintertestdagen worden georganiseerd.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024