© McLaren

Nieuwsoverzicht

Honda deelt sneer uit aan McLaren

18 sep. 2017 13:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Het huwelijk tussen McLaren en Honda loopt na minder dan drie jaar alweer uit op een scheiding. Ondanks torenhoge verwachtingen beleven successen uit. Tijd om de vuile was buiten te hangen?

Honda vindt McLaren een stugge organisatie

McLaren stapt over op Renault en Honda kiest op haar beurt voor Toro Rosso. Masashi Yamamoto, de grote baas van de autosportafdeling van Honda, verwacht dat de samenwerking met Toro Rosso veel soepeler loopt dan met McLaren.

"De samenwerking met McLaren heeft me geleerd dat het een groot en systematisch bedrijf is. Het maakt de organisatie sterk, maar het zorg ervoor dat het aanpassingsvermogen laag is."

"Toro Rosso is juist een bedrijf dat groeit en belangrijk is dat we hetzelfde doel voor ogen hebben. We kijken uit naar een hechte samenwerking met hun."

Yamamoto vergelijkt de beide teams met een metafoor. 

"Als we ze vergelijken met keukens dan is McLaren de verfijnde Franse cuisine. Die is en blijft zoals die is. Toro Rosso is de landelijke keuken, waarbij je zelf nog ingrediënten toe kan voegen."

De afgelopen maanden was het voornamelijk McLaren dat regelmatig uithaalde naar Honda. De Britse renstal vond dat de Japanse manier van werken niet aansloot bij het team. Honda zou juist niet flexibel genoeg zijn en organisatorisch niet sterk zijn. 

Met Toro Rosso tekende de Japanse motorleverancier een contract tot en met 2020. Daarmee krijgt het de kans om de huidige motoren flink te verbeteren. Daarnaast wordt gesproken over een mogelijke overname van het juniorteam van Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen