© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda diep door het stof na gridstraffen in Mexico

29 okt. 2017 17:20 Rik Alkema 0 reacties
Het huwelijk tussen McLaren en Honda is na dit seizoen voorbij, maar voor Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso kan het niet snel genoeg gaan. Voor de zoveelste keer dit seizoen moeten de twee coureurs een flinke gridstraf incasseren na het wisselen van de motor.

Honda schaamt zich voor gridstraffen in Mexico

Hoewel McLaren de gridstraffen al een beetje zag aankomen, schaamt motorfabrikant Honda zich ervoor dat het alweer een nieuwe motor moet aanleveren.

“Naar aanleiding van de recente wedstrijden hebben we er geen vertrouwen in dat we met één motor drie wedstrijden kunnen rijden”, laat Honda-baas Yusuke Hasegawa weten.

“Dat de coureurs wederom een grote gridstraf moeten incasseren is best beschamend”, steekt Hasegawa hand in eigen boezem.

Het dieptepunt van het weekend was het opnieuw wisselen van Vandoorne zijn motor, omdat de gloednieuwe motor het slechts drie ronden volhield.

“Op voorhand hadden we al verwacht dat we het hier moeilijk zouden hebben, dus vandaar dat we beide motoren hebben gewisseld”, legt Hasegawa uit.

Fernando Alonso was in elk geval tevreden over de auto, hoewel punten heel lastig worden volgens de tweevoudig wereldkampioen. 

“Helaas moeten we achteraan starten, waardoor het lastig wordt om punten te halen. Onze topsnelheid is namelijk te laag, waardoor we niet in kunnen halen op de rechte stukken”, blikt Alonso niet al te positief vooruit op de wedstrijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen