Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda dik tevreden: "Alles verliep vlekkeloos vandaag"

Het was even geleden dat Honda gelijktijdig twee bolides van verschillende teams van motoren voorzag, maar vandaag verliep alles volgens de Japanse motorbouwer vlekkeloos.

Het was voor het eerst dat Red Bull goed en wel kon testen met de nieuwe Honda-motor in het achteronder, de shakedown op Silverstone buiten beschouwing gelaten. Niet alleen Verstappen en Red Bull blikken terug op een prima eerste dag, ook Honda-kopstuk Toyoharu Tanabe is dik tevreden.

"Dit was natuurlijk ons eerste officiële optreden als motorleverancier van Red Bull. We hebben afgelopen winter samen met Red Bull hard gewerkt, met als gevolg dat vandaag de communicatie tussen de engineers goed verliep en we zonder problemen in de rondte gingen", aldus Tanabe op maandagavond. Natuurlijk waren er veel ogen gericht op de verrichtingen van Red Bull, maar Toro Rosso krijgt in 2019 dezelfde behandeling als Red Bull, waarbij Red Bull's zusterteam Toro Rosso profiteert van een jaartje meer ervaring. Daar horen echter ook scherpere doelen bij. "Aangezien het ons tweede jaar is van de samenwerking met Toro Rosso, hebben we onze werkmethoden met hen verder aan kunnen scherpen en we verwachten dan ook dat we tezamen op een hoger niveau kunnen opereren in 2019."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'