© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda-directeur: "Red Bull en Toro Rosso moeten stap voorwaarts zetten in 2019"

11 feb. 15:09 René Oudman 0 reacties
Als het aan Toyoharu Tanabe ligt, finishen Red Bull Racing en Toro Rosso komend seizoen niet op de plaatsen drie en negen in het wereldkampioenschap bij de constructeurs. De Japanse motorsportdirecteur van Honda heeft als doel een hogere eindklassering voor beide teams voor ogen.

Toro Rosso presenteerde maandagmiddag haar nieuwe wagen middels een reeks online berichten. In één van die berichten spraken Honda-directeur Tanabe en Toro Rosso-baas Franz Tost over de STR14, die evenals haar voorganger is voorzien van Honda-power.

"Om het simpel te houden: we willen beter presteren dan in 2018, en dat geldt voor beide teams", verwijst Tanabe direct naar Red Bull Racing, waarmee Honda vorig jaar nog niet samenwerkte. "Voor wat betreft Toro Rosso betekent dat hoger finishen dan een negende plaats in het constructeurskampioenschap. We willen dat het team meer punten scoort, beschikt over een betrouwbaardere motor, het resultaat uit Bahrein een keer kan herhalen of, liever nog, het een aantal keren nog beter doet."

In 2018 werd Pierre Gasly namens Toro Rosso-Honda eenmaal vierde, dat was tijdens de door Tanabe genoemde Grand Prix van Bahrein. Het Italiaanse team werd dankzij diezelfde Gasly ook nog eens zesde (Hongarije) en zevende (Monaco).

"Zoals altijd het geval is, voor de start van een seizoen, valt er nog niets te zeggen over het verloop van het komende jaar", temperde Tost de verwachtingen. "We willen ons niet branden aan het uitspreken van doelen - tenminste, op dit moment nog niet. Als we rekening houden met de indrukwekkende stappen die Honda heeft gezet en de sterke, jonge rijders waarover wij beschikken, heb ik veel vertrouwen in een goed verloop van het komende seizoen!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen