Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda door 'meerdere teams' geraadpleegd voor 2026

Honda heeft aangegeven dat meerder teams al bij de Japanners hebben aangeklopt om het over het leveren van motoren per 2026 te hebben.

Honda Verstappen 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op dit moment is Honda de enige motorleverancier met een voorinschrijving voor 2026 zonder ook daadwerkelijk gelinkt te zijn aan een F1-team. De overige vijf (Mercedes, Ferrari, Renault, Audi en Red Bull Powertrains) zijn wel gelinkt aan bestaande teams.

Het betreft een voorinschrijving, dus of Honda daadwerkelijk op de grid staat, is nog allesbehalve zeker. Maar de nieuwe motorreglementen passen beter in Honda's straatje dan voorhee het geval was, zo legt Honda Racing Corporation-president Koji Watanabe uit aan onder andere RacingNews365.

"Formule 1 beweegt meer richting elektrificatie. Aangezien Honda zichzelf klimaatneutrale doelen stelt, komen de doelen van de F1 en van Honda overeen. Dat is waarom we ons hebben aangemeld."

"We zijn benieuwd hoe de F1 zich ontwikkelt en hoe de sport eruitziet als die nadruk meer en meer op elektrificatie komt te liggen. We zullen dat nauwgezet in de gaten houden."

"Geen concreet besluit over 2026"

Honda's aandelen zijn de laatste twee jaar flink in waarde gestegen, mede doordat Honda Max Verstappen en Red Bull aan wereldtitels hielp. Echter, het besluit van Red Bull (en AlphaTauri) om met Ford in zee te gaan, laat Honda zonder partner achter.

Echter, Watanabe voegt daar aan toe dat sinds Honda sinds de aankondiging van de inschrijving meerdere telefoontjes heeft ontvangen: "Nadien hebben meerdere Formule 1-teams contact met ons opgenomen."

"Maar voor dit moment houden we de Formule 1 in de gaten om te zien hoe de dingen lopen. Voor nu hebben we nog geen knoop definitief doorgehakt over of we wel of niet op de F1-grid staan in 2026."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull