© Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Honda en Red Bull zeer tevreden met recente ontwikkelingen

05 okt. 2018 19:00 René Oudman 2 reacties
Nog vijf Grands Prix lang moet Red Bull Racing het stellen met Renault-motoren, daarna zit het erop voor wat betreft de samenwerking met de Franse krachtbronleverancier. Volgend seizoen liggen er, het moge duidelijk zijn, Honda-motoren in het achteronder bij de stal van de energiedrankjesgigant.

Waar de Honda-motoren in voorgaande seizoenen bij McLaren nog om de haverklap kapot gingen, is het wat betreft de betrouwbaarheid sinds 2018 duidelijk een stuk beter gesteld met de krachtbronnen. Zowel Honda als Red Bull Racing heeft daarom goede hoop voor 2019.

"Als we dit seizoen in ogenschouw nemen, is de ontwikkeling over het algemeen niet zo snel gegaan als dat wij hadden gehoopt. Echter, in de afgelopen weken verloopt het een stuk voortvarender", spreekt Masashi Yamamoto, de motorsportbaas van Honda. "Vooral in het geval van de verbrandingskamer hebben we mooie stappen gezet. Het is eindelijk af. In Rusland introduceerden we de nieuwe motor en die bleek aldaar nog wat kinderziekten te hebben, maar de problemen zijn in de week tussen de Russische en de Japanse GP opgelost."

Yamamoto steekt zijn verwachtingen voor het volgende seizoen niet onder stoelen of banken. De Japanner heeft bovendien een hoge pet op van zijn toekomstige partner. "We zijn blij dat we in 2019 samen mogen werken met nog zo’n topteam. Christian Horner en ik onderhouden sinds we de deal hebben ondertekend nauw contact. Natuurlijk is er sprake van druk, maar wij zetten het om in positieve energie. We verwachten fantastische resultaten in 2019."

Horner zelf onderstreept de woorden van Yamamoto. "We zijn erg onder de indruk van de stappen die Honda dit jaar heeft gezet. De communicatie tussen beide partijen verloopt crescendo", meldt de Britse teambaas van Red Bull Racing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen