Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda F1-top verrast door enorme voorsprong Red Bull op Ferrari

Officieuze motorleverancier Honda is zeer tevreden over de eerste seizoenshelft van Red Bull in de Formule 1. De Japanners hadden het grote gat naar Ferrari niet verwacht, maar blijven realistisch over waarom het puntenverschil groot is.

MP9 8219
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met een comfortabele voorsprong leidt Red Bull het Formule 1-kampioenschap op concurrenten Ferrari en Mercedes. Het gat in het coureurskampioenschap is maar liefst 80 punten tussen WK-leider Max Verstappen en nummer twee Charles Leclerc, terwijl de Oostenrijkse renstal in de constructeursstand een voorsprong van bijna 100 punten heeft.

De sterke resultaten zijn mede mogelijk gemaakt door de 'Red Bull Powertrains-motor', welke in feite wordt gemaakt en onderhouden door Honda in Japan. De motorleverancier is officieel niet meer actief in de Formule 1, maar verzorgt achter de schermen dus nog wel de motoren van Red Bull en AlphaTauri. Honda F1-topman Yasuaki Asaki is nog steeds nauw betrokken bij het F1-project en blik terug op de eerste seizoenshelft.

Vanzelfsprekend is hij zeer tevreden over de toch nog onverwachtse resultaten. "Het was voor mij ook een grote verrassing dat Mercedes niet meteen zijn ware potentie kon tonen", zegt hij tegen Motorsport.com. "Ik had Ferrari uiteraard wel sterk verwacht, maar ik had niet gedacht dat het zou uitlopen in een strijd tussen Red Bull en Ferrari."

Waarom Red Bull de overhand heeft

"Red Bull maakt op dit moment minder fouten dan Ferrari", legt Asaki uit, doelend op de enorme voorsprong van de Oostenrijkse renstal. Wel benadrukt hij dat het puntenverschil geen realistisch beeld is van de verschillen in performance. "Het verschil in punten tussen beide teams is groter dan onze ware sterkte."

"We zitten nu wel in een positie waarin we strijden om beide kampioenschappen, dus we blijven vechten. Bij de start van het seizoen liepen we tegen problemen aan, maar die hebben we opgelost. Ik denk dat we daardoor staan waar we nu staan", zo sluit de Honda-topman af.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf