Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda: "Ferrari en Mercedes liggen nog altijd voor"

Iedereen die iets met Honda in de Formule 1 van doen heeft, liep breed lachend door de paddock na afloop van de Grand Prix van Australië. De eerste klap was een daalder waard, maar Honda rekent zich nog niet rijk.

"Dat eerste podium was natuurlijk heel belangrijk voor ons. Dat was een goed resultaat en door dat resultaat valt er wat druk van onze schouders", zo laat Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe optekenen in gesprek met Motorsport.com .

Nu moet Honda echter zien door te pakken en daar is Tanabe zich terdege van bewust: "Mercedes en Ferrari verdedigen nog altijd een voorsprong op ons, dus we moeten ons blijven ontwikkelen. Wat dat betreft verandert dat ene podium niets aan onze doelen en verwachtingen, maar we waren wel zeer enthousiast over onze racepace." Honda zelf claimt dus dat er nog een gat te overbruggen valt naar wat Honda de topteams noemt, ook al was Red Bull Ferrari in racetrim de baas: "We mogen echter niet vergeten hoe sterk Ferrari in Barcelona was. Wellicht dat de combinatie van de lay-out van het circuit, de auto en de rijders niet goed uit de verf kwam in Australië." "Voor hetzelfde geld is Ferrari echter opnieuw ijzersterk als we over een paar weken terugkeren in Barcelona. Op een andere baan kan het er voor iedereen weer heel anders aan toe gaan, dus is het nog altijd lastig te voorspellen waar we daadwerkelijk staan."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"