Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Honda heeft Formule 1-plannen met Japanse ster Yamamoto'

De grote held van het Japanse autoracen is Naoki Yamamoto. De 30-jarige veroverde in 2018 in zowel de Super Formula- als de Super GT-klasse het kampioenschap. In die laatste serie reed Yamamoto samen met enkelvoudig F1-wereldkampioen Jenson Button. Honda is zeer gecharmeerd van de Japanner.

Het is geen geheim dat Honda graag een Japanse coureur ziet aanschuiven bij het team van Toro Rosso, waaraan zij sinds het begin van dit jaar motoren leveren. Menig Japanner heeft echter niet voldoende punten om een superlicentie te bemachtigen.

Bij Yamamoto ligt dat anders. De dertiger heeft in tegenstelling tot landgenoten als Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino (beiden F2) wél voldoende punten. Volgens de Japanse redactie van Motorsport.com is Honda overtuigd van zijn kunnen en wil de fabrikant haar nationale paradepaardje graag meters geven in een Formule 1-wagen. Aangezien Toro Rosso Daniil Kvyat heeft gecontracteerd voor het eerste stoeltje en het waarschijnlijk lijkt dat Alexander Albon (22) het tweede zitje krijgt, zal Yamamoto genoegen moeten nemen met een testrol. Dit zou activiteit op de vrijdagmorgen tijdens Grand Prix-weekends in kunnen houden. De laatste Japanner die zijn kunsten mocht vertonen in de Formule 1, was Kamui Kobayashi. De huidige Toyota-WEC-coureur reed tussen 2009 en 2014 75 Grands Prix, namens Toyota, Sauber en Caterham. Eénmaal, nota bene voor eigen publiek (2012) betrad Kobayashi het erepodium.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"