'Honda heeft Formule 1-plannen met Japanse ster Yamamoto'

17 nov. 2018 12:00 René Oudman 0 reacties
De grote held van het Japanse autoracen is Naoki Yamamoto. De 30-jarige veroverde in 2018 in zowel de Super Formula- als de Super GT-klasse het kampioenschap. In die laatste serie reed Yamamoto samen met enkelvoudig F1-wereldkampioen Jenson Button. Honda is zeer gecharmeerd van de Japanner.

Het is geen geheim dat Honda graag een Japanse coureur ziet aanschuiven bij het team van Toro Rosso, waaraan zij sinds het begin van dit jaar motoren leveren. Menig Japanner heeft echter niet voldoende punten om een superlicentie te bemachtigen.

Bij Yamamoto ligt dat anders. De dertiger heeft in tegenstelling tot landgenoten als Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino (beiden F2) wél voldoende punten. Volgens de Japanse redactie van Motorsport.com is Honda overtuigd van zijn kunnen en wil de fabrikant haar nationale paradepaardje graag meters geven in een Formule 1-wagen.

Aangezien Toro Rosso Daniil Kvyat heeft gecontracteerd voor het eerste stoeltje en het waarschijnlijk lijkt dat Alexander Albon (22) het tweede zitje krijgt, zal Yamamoto genoegen moeten nemen met een testrol. Dit zou activiteit op de vrijdagmorgen tijdens Grand Prix-weekends in kunnen houden.

De laatste Japanner die zijn kunsten mocht vertonen in de Formule 1, was Kamui Kobayashi. De huidige Toyota-WEC-coureur reed tussen 2009 en 2014 75 Grands Prix, namens Toyota, Sauber en Caterham. Eénmaal, nota bene voor eigen publiek (2012) betrad Kobayashi het erepodium.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen