Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda heeft in jacht op wereldtitel goed nieuws voor Verstappen

Het doorgaans zo bescheiden Honda blikt vol vertrouwen vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen. Red Bull wil de jacht op de wereldtitel openen en Honda is ervan overtuigd dat het daar aan bij kan dragen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Er werd voor aanvang van het seizoen geroepen dat het vooral van Honda af zal hangen of Red Bull en Max Verstappen een gooi kunnen doen naar de wereldtitel. Red Bull voegde daar steevast aan toe dat ook het chassis goed moet zijn, waarmee men terecht op de eigen verantwoordelijkheden wees. Honda zelf geeft bovendien aan klaar te zijn voor elke uitdaging.

"We liggen op schema", zo geeft de baas van Honda's F1-project, Masashi Yamamoto, te kennen in gesprek met Motorsport.com. "We zijn klaar voor de eerste race van het seizoen en met de nieuwe motor hebben we een zeer goede balans gevonden tussen performance en betrouwbaarheid."

Met de betrouwbaarheid zat het vorig jaar al behoorlijk goed en dus heeft men gedurende de winter vooral ingezet op het vinden van extra pk's. Dat betekent echter niet dat men de betrouwbaarheid uit het oog is verloren. Sterker nog, Honda gaat er vanuit dat de krachtbronnen zeker zeven races mee moeten kunnen gaan, wat nodig is om het seizoen zonder gridstraffen te voltooien.

"We denken dat we dat voor elkaar kunnen krijgen. Als alles goed gaat, kunnen we zowel Red Bull als AlphaTauri op de gewenste manier ondersteunen (in het geval van Red Bull betekent dat het team helpen aan de wereldtitel, red.), als we maar hard genoeg blijven werken."

9 reacties