Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda hoopt deze zomer Formule 1-races met Red Bull te winnen

Honda hoopt met de Formule 1-renstal van Max Verstappen in de zomer van 2019 de eerste Grand Prix-overwinning in de wacht te kunnen slepen. Volgens de hoogste baas van de raceafdeling is er echter nog wat werk te verzetten.

De Japanse motorleverancier leverde al in 2018 motoren aan Toro Rosso. Sinds dit jaar wordt ook het hoofdteam van Red Bull voorzien van krachtbronnen. Daarmee behaalde Verstappen in Australië al een derde plek. Honda F1's managing director Masashi Yamamoto hoopt binnen enkele maanden ook om de zeges te kunnen strijden.

"Dit is een heel belangrijk jaar voor ons omdat we voor het eerst in het hybridetijdperk aan twee teams leveren", aldus Yamamoto tegenover Autosport.com . Met de nodige mitsen en maren geeft de gezagvoerder aan wat de doelstelling van Honda is voor dit jaar: "Nu zijn we in de positie om toe te lichten hoe Honda probeert te winnen. We hopen dat dat uitkomt, misschien rond de zomer. Hopelijk lukt dat, we wensen het. We hebben nu een kans om onze om onze filosofie om te zetten in een overwinning." De kopstukken van Red Bull, vooral teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko, zijn vooral afgelopen winter erg optimistisch geweest over de kansen van Red Bull-Honda. Yamamoto sluit zich daar voorzichtig bij aan: "We proberen de verwachtingen niet laag te houden. Maar racen gaat om resultaten, dus het draait om het resultaat. Daar leiden we alles aan af. We moeten on ze technologie en prestaties bundelen richting de race." "Eerlijk gezegd voelen we dat we met de krachtbron nog niet het niveau van Ferrari en Mercedes hebben bereikt. Dus we moeten nog verder gaan", besluit Yamamoto over de aansluiting met de twee topfavorieten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"