Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda hoopt op overstap Red Bull

Honda hoopt dat Red BUll volgend jaar de overstap maakt van Renault- naar Honda-motoren. Want hoe meer teams Honda van motoren voorziet, hoe beter dat voor de Japanse fabrikant is.

Honda-kopstuk Toyoharu Tanaba hoopt vurig dat Red Bull er voor kiest om volgend jaar met Honda-motoren te rijden in de Formule 1. Dat laat de Japanner in een interview met Motorsport-Magazin.com weten. "Hoe meer motoren we hebben draaien in de Formule 1 en hoe hoe meer teams motoren van ons afnemen, hoe meer data wij kunnen verzamelen. Het zou onze prestaties enorm helpen te verbeteren." "Meer coureurs en meer teams leveren simpelweg meer informatie aan waar wij mee aan de slag kunnen gaan."

Tanabe geeft eerlijk toe dat terwijl Red Bull nog een keuze moet maken tussen Renault en Honda, de Honda-motor nog niet helemaal op het niveau is van de Renault-krachtbron: "We liggen zowel op het gebied van performance als op het gebied van betrouwbaarheid nog wat achter op onze concurrenten. En ja, we liggen ook nog een beetje achter op Renault."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden