© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Honda in jubelstemming na briljante kwalificatie Grand Prix van Japan

06 okt. 2018 12:30 René Oudman 0 reacties
Een zesde en een zevende startplaats voor de Grand Prix van Japan. Als iemand Honda een jaar geleden had verteld dat dit de uitgangspositie voor hun thuisrace in 2018 zou zijn, zouden er waarschijnlijk een paar monteurs in een knoop zijn gevallen van het lachen.

Toch was dit de realiteit: Brendon Hartley en Pierre Gasly stuurden hun door Honda voorgestuwde Toro Rosso's naar de plaatsen zes en zeven. Het betekende het beste kwalificatieresultaat uit de F1-loopbaan van Hartley.

Een van Honda's hoogste motorsportbonzen, Toyoharu Tanabe, was uiteraard zeer te spreken over het resultaat van de kwalificatie in eigen huis. De nieuwe Honda-motor droeg volgens Hartley en Gasly bij aan het sterke presteren.

"We hebben het issue met de power unit, zoals we dat zagen in Rusland, kunnen fixen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het oplossen hiervan. Het team heeft een waanzinnige wagen neergezet voor Suzuka en de strategie was nagenoeg perfect, en dat onder lastige weersomstandigheden!"

"De wagens starten als zesde en zevende!', jubelt Tanabe verder. "Het resultaat van vandaag valt toe te schrijven aan het harde werk dat is geleverd op en naast de baan, zowel in Groot-Brittannië als in Italië en Japan."

Toro Rosso slaat een eerste slag in de strijd om het constructeurskampioenschap. Sauber had vorige week dankzij Charles Leclercs zevende plaats in Rusland zes punten van de achterstand op Toro Rosso af kunnen knabbelen, het verschil bedraagt nu drie punten. Waar Toro Rosso met twee wagens in de top zeven start kwam Sauber echter niet verder dan P11 (Leclerc).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen