Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda in jubelstemming na briljante kwalificatie Grand Prix van Japan

Een zesde en een zevende startplaats voor de Grand Prix van Japan. Als iemand Honda een jaar geleden had verteld dat dit de uitgangspositie voor hun thuisrace in 2018 zou zijn, zouden er waarschijnlijk een paar monteurs in een knoop zijn gevallen van het lachen.

Toch was dit de realiteit: Brendon Hartley en Pierre Gasly stuurden hun door Honda voorgestuwde Toro Rosso's naar de plaatsen zes en zeven. Het betekende het beste kwalificatieresultaat uit de F1-loopbaan van Hartley.

Een van Honda's hoogste motorsportbonzen, Toyoharu Tanabe, was uiteraard zeer te spreken over het resultaat van de kwalificatie in eigen huis. De nieuwe Honda-motor droeg volgens Hartley en Gasly bij aan het sterke presteren. "We hebben het issue met de power unit, zoals we dat zagen in Rusland, kunnen fixen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het oplossen hiervan. Het team heeft een waanzinnige wagen neergezet voor Suzuka en de strategie was nagenoeg perfect, en dat onder lastige weersomstandigheden!" "De wagens starten als zesde en zevende!', jubelt Tanabe verder. "Het resultaat van vandaag valt toe te schrijven aan het harde werk dat is geleverd op en naast de baan, zowel in Groot-Brittannië als in Italië en Japan." Toro Rosso slaat een eerste slag in de strijd om het constructeurskampioenschap. Sauber had vorige week dankzij Charles Leclercs zevende plaats in Rusland zes punten van de achterstand op Toro Rosso af kunnen knabbelen, het verschil bedraagt nu drie punten. Waar Toro Rosso met twee wagens in de top zeven start kwam Sauber echter niet verder dan P11 (Leclerc).

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'