Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda-kopstuk: "Overwinning Verstappen geweldig, maar we weten waar we staan"

Honda vierde het Red Bull-feest in Oostenrijk uitbundig mee, maar is net zoals vrijwel iedereen binnen Red Bull realistisch. Bescheidenheid siert de Japanners.

Toyoharu Tanabe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

"Natuurlijk was het een geweldige zege in Oostenrijk. Dat was het resultaat van de tomeloze inzet van alle mensen op onze thuisbasis in Sakura. Iedereen die aan project gewerkt heeft, is zo ontzettend blij. Iedereen is nu nóg gemotiveerder dan eerst en we blijven hard werken om de prestaties verder te verbeteren", aldus Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe, die vervolgens stelt dat Honda niet opeens in de positie is om elke race te winnen.

"We hadden een geweldige race in Oostenrijk, maar we kennen onze huidige positie ten opzichte van de teams vooraan. Het gat is er nog steeds, dus we blijven met het hele team pushen in de zoektocht naar betere prestaties."

In Oostenrijk zongen de geruchten rond over een spoedoverleg over de toekomst van Honda in de Formule 1, maar die geluiden verstomden door de onverwachte Honda-zege. Als Tanabe tijdens de persconferentie op Silverstone gevraagd wordt naar de status van de toekomstplannen, sluit hij geen enkel scenario uit.

"Als technisch directeur van Honda Racing F1 ga ik niet over de verschillende contracten, maar na de zege op de Red Bull Ring heb ik louter goede reacties mogen ontvangen vanuit Honda zelf. We gaan zien het het loopt."

Met medewerking van Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team