Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Honda: "Leclerc ontnam Verstappen kans op podiumfinish"

Als eigenaar van Suzuka, een circuit in het thuisland van de autofabrikant, had Honda gehoopt op een sterke wedstrijd voor al haar coureurs, maar het mocht niet zo zijn. De race van stercoureur Max Verstappen was praktisch al voorbij na de eerste reeks bochten, zo ziet ook Honda-directeur Toyoharu Tanabe.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De kansen voor Max Verstappen om het thuispubliek van motorleverancier Honda een reden tot juichen te geven, liepen al snel uit op niets. Een ongelukkig samenkomen met Charles Leclerc resulteerde niet alleen in het verlies van een groot aantal posities, ook de auto kwam er niet heelhuids vanaf.

Na afloop van de Grand Prix van Japan wijst ook Honda-directeur Tanabe de vinger naar Leclerc. De Monegask is duidelijk de oorzaak van de problemen geweest: "Verstappens realistische kans op een podium verdween bijna direct toen Leclerc tegen hem aan botste, waardoor hij later in de race zijn auto stil moest zetten aangezien de vloer van de wagen dusdanig was beschadigd."

Hoewel Leclerc enige tijd na de wedstrijd is bestraft voor het incident, dat veroorzaakt werd door een gebrek aan grip, heeft Verstappen daar verder weinig profijt van. Zoals gezegd eindigde zijn Grand Prix vroegtijdig door ernstige schade aan het plaatwerk van zijn Red Bull. Teamgenoot Alexander Albon kwam tot een vierde positie en was daarmee de best scorende door Honda aangedreven coureur.

Tanabe is dan ook blij dat de overige Honda-rijders niet hebben teleurgesteld: "Voor zijn eerste bezoek aan Suzuka presteerde Albon uitzonderlijk goed, Gasly evenzo! Hij mag tevreden zijn met zijn puntenfinish, aangezien hij vorig jaar net niet de top tien haalde."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

17 reacties

    Breaking Dit is de nieuwe Williams, inclusief nieuwe kleurstelling