Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda legt uit wat in Qatar cruciaal wordt voor Red Bull

Honda durft nog geen voorspelling te doen over de prestaties van Red Bull en AlphaTauri in Qatar. De Japanse motorleverancier wacht af op de eerste vrije training, waarin zo snel mogelijk gezocht moet worden naar de juiste afstelling van de bolides.

Het Losail International Circuit is een nieuwe locatie voor de Formule 1-coureurs, waardoor er nog veel onzekerheid heerst over het circuit in Qatar. Ook bij Honda is het nog afwachten of al het simulatorwerk klopt met de werkelijkheid. Toyoharu Tanabe blijft in ieder geval gefocust na een volgens hem matig weekend op Interlagos. "De Braziliaanse Grand Prix was best teleurstellend voor beide teams, maar nu ligt de focus weer op de volgende race in Qatar", aldus de technisch directeur van Honda F1. "Het wordt een nieuwe ervaring voor alle Formule 1-teams en we hebben geen data van het circuit, al is er natuurlijk het nodige simulatorwerk gedaan door onze teams."

Race tegen de klok voor de F1-teams

Tanabe meldt dat de afstelling van de bolides zo snel mogelijk gevonden moet worden. "We moeten wachten op de eerste vrije training en vanaf daar zien hoe goed voorbereid we zijn. Het wordt cruciaal om alle instellingen te optimaliseren nadat we de eerste data hebben binnengekregen." "Het wordt een druk weekend voor alle engineers en technici", voegt de Japanner hier nog aan toe. "Maar er zijn nog maar drie races te gaan en we moeten alles op alles zetten, zodat we later niet met spijt terugkijken op deze zware strijd."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden