Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Honda levert zwakste motor in de Formule 1'

De strijd in het middenveld wordt vaak beslist op enkele tienden van een seconde. Het verschil tussen subtoppers als Haas, Toro Rosso en Force India is ontzettend klein en de krachtbron speelt daarbij een belangrijke rol.

Toro Rosso rijdt sinds dit seizoen met de Honda-motor en de resultaten zijn erg wisselvallig. Gasly en Hartley incasseerden al diverse gridstraffen na technische problemen, maar ook qua performance kan de motor nog niet mee met de concurrentie. "We moeten vaker punten scoren en onze kansen benutten zoals in Bahrein en Monaco. Onder normale omstandigheden beschikken we niet over het pakket om punten te scoren. Haas is erg snel en Sauber heeft de beschikking over de krachtige Ferrari-motor. Force India presteert ook goed en Renault heeft een goed chassis en een degelijke motor", meldt Toro Rosso-coureur Gasly.

Honda keerde in 2015 terug in de Formule 1 en gaat volgend seizoen de motoren leveren aan Red Bull. Tot op heden is de Japanse krachtbron ieder jaar de langzaamste en onbetrouwbaarste van het veld geweest. Iets dat Gasly ook erkent. "Wij hebben een goed chassis, maar we verliezen nog teveel met onze motor. De Hungaroring is voor ons dan ook een gunstig circuit. Als alles daar alles perfect verloopt kunnen we punten scoren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"