Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

 • Praat mee over de Formule 1;
 • Maak kans op leuke prijzen;
 • Krijg toegang tot exclusieve content;
 • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
 • 1 HAM LAP 56
 • 2 VER + 0.745
 • 3 BOT + 37.383
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
 • 1 VER LAP 63
 • 2 HAM + 22.000
 • 3 NOR + 23.702
bhr
por
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
por
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
vr 10 dec - zo 12 dec
Quali za 11 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Portugal
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Honda

Honda maakt indruk op technisch AlphaTauri-meesterbrein Egginton

Motorleverancier Honda zou dit jaar naar verluidt een zeer goede motor in elkaar hebben gezet voor haar teams Red Bull en AlphaTauri. In de paddock zingen zelfs de geruchten al rond dat de Japanse krachtbron in 2021 de beste is van allemaal. Wat merkt men daar bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull, van? We interviewden Jody Egginton, het technische hoofd van het team, die onder de indruk is van het werk van Honda.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zowel Red Bull als AlphaTauri kwamen tijdens de wintertestdagen prima voor de dag. Aan het einde van de rit stonden de twee teams zelfs op plek één en twee bovenaan het scorebord. Natuurlijk draait het tijdens de testdagen niet om de snelle tijden, maar juist om de betrouwbaarheid van de auto en het traceren van zwakke plekken.

Bij AlphaTauri waren die zwakke plekken eigenlijk niet te bekennen, zo vertelt Jody Egginton, technisch directeur van het team, in een exclusief interview met RacingNews365. "We hebben nog geen moment gehad dat we dachten 'wow, daar hadden we nog niet aan gedacht'. De AlphaTauri AT02 is een solide evolutie van de vorige wagen, maar de basis is hetzelfde gebleven."

"We hebben nog steeds dezelfde motorleverancier, dus we weten wat we daar van kunnen verwachten. Weliswaar is er een nieuwe versie motor, maar we begrijpen de veranderingen. De achterkant van de wagen is op de verplichte aanpassingen na qua filosofie hetzelfde gebleven, dus ook daar begrijpen we hoe alles werkt."

"De banden zijn wel een beetje anders", vervolgt hij. "Maar daar weten we ook mee om te gaan. Aan de voorkant van de wagen werken de nieuwe aerodynamische concepten zoals we hadden verwacht. Het is nu belangrijk dat we ze tot in de details leren te begrijpen, zodat we ze weer verder kunnen doorontwikkelen."

Al met al een positieve test dus voor AlphaTauri, dat volgens Egginton een solide basis heeft gelegd voor een potentieel prima seizoen. "Sommige van onze veranderingen aan de wagen zorgen voor meer ontwikkelingspotentieel in de loop van het seizoen. We hebben nog niet genoeg meters gereden om alles precies tot in de puntjes uitgevogeld te hebben, maar de veranderingen die we hebben doorgevoerd lijken te presteren zoals we hadden verwacht."

Interview gaat verder onder de afbeelding.

Honda-motor maakt indruk

Niet alleen de wagen zelf is dus een mooie sprong voorwaarts ten opzichte van die van 2020, ook de Honda-motor is als het goed is een aanzienlijke verbetering. Egginton is het daar mee eens, al geeft hij geen getallen prijs. "Het is een mooie stap geweest die Honda heeft gemaakt. Ze hebben op alle vlakken keihard gewerkt, maar dat is niet anders dan andere jaren. Ze blijven pushen en de voortekenen zijn veelbelovend", glundert de Brit van AlphaTauri.

"Wat betreft de packaging, de manier waarop de motor in het geheel past, hebben ze ook een mooie stap voorwaarts gemaakt. De motor is nu nog beter geïntegreerd in ons chassis, dus dat is mooi. Daardoor hebben we op aerodynamisch vlak ook meer vrijheid gekregen om te ontwikkelen, dus ook dat is mooi. Toch zijn er ook genoeg signalen dat andere motorleveranciers ook een stap hebben gezet."

Over een week weten we meer, zo benadrukt ook Egginton. "Dan weten we precies hoe we ervoor staan. Aan de data kunnen we in ieder geval aflezen dat het een goede stap vooruit is en dat wijzen de testdagen ook uit. Wat de anderen hebben gedaan, dat weet ik niet. Je kan het misschien wel fantastisch hebben gedaan, maar als de concurrentie het iets fantastischer doet, dan is jouw stap opeens niet goed genoeg."

"Het lijkt dus de goede kant op te gaan. Het is fantastisch om met Honda samen te werken en ze zijn te allen tijde met man en macht alles aan het doen om de motor maximaliseren."

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

4 reacties

  x