Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda maakt zich geen zorgen om betrouwbaarheidsproblemen in 2018

Dit seizoen was tot nu toe het slechtste Formule 1-seizoen van Honda qua betrouwbaarheid sinds de herintrede in 2014. Beide McLaren-coureurs hebben al hordes aan gridstraffen achter hun naam staan en vielen daarnaast vaak uit tijdens de wedstrijd. Volgend seizoen gaat Honda met Toro Rosso samenwerken en verwacht de motorfabrikant de problemen opgelost te hebben.

Volgens Yusuke Hasegawa is dit seizoen voor Honda lastig door de achterstand die de motorfabrikant opliep in de winter. Nu Honda die problemen onder controle heeft, verwacht Hasegawa geen problemen voor volgend seizoen. "Dit jaar was het grootste probleem dat we de basis niet op orde hadden" , vertelt Hasegawa aan RACER.com . "Daardoor moesten we het gehele seizoen tijd steken in de ontwikkeling, maar wisten we niet of de updates ook zouden werken" , legt Hasegawa uit.

"Voor komend seizoen hebben we de basis al gelegd" , stelt Hasegawa iedereen gerust. "Die basis kunnen we gebruiken om gedurende het jaar goede updates te brengen en sneller te kunnen ontwikkelen." Momenteel gaat het al wat beter met de Honda-krachtbron, waardoor Hasegawa veel vertrouwen heeft in volgend seizoen. "De auto was snel in Japan, ik denk dat we sneller waren dan Haas, Renault en Williams. Dat is positief, als we een goede start hadden dit seizoen dan konden we nu structureel punten scoren. Aangezien we volgend seizoen een goede basis hebben, kunnen we goede resultaten behalen" , aldus Hasegawa.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'