Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda moet verbeteren: 'Op deze manier raken we Alonso kwijt'

Toen Fernando Alonso drie jaar geleden in het project 'McLaren-Honda' stapte, had hij zich waarschijnlijk voorgesteld dat hij rond dit jaar kampioen zou kunnen worden. Het liep echter totaal anders en vandaag de dag strijdt Alonso nog steeds niet voor de ereplaatsen. Dat komt voornamelijk door Honda, dat haar zaakjes niet op orde heeft. De motorfabrikant beseft dat het geduld van Alonso ook wel op is nu en dat het zich flink moet verbeteren om de tweevoudig wereldkampioen te behouden.

Honda-baas Yusuke Hasegawa beseft dat het vijf voor twaalf is. Een van de redenen voor Honda om in de Formule 1 te stappen was namelijk de deelname van Fernando Alonso aan het project. Die lijkt echter zijn vertrouwen in een goede afloop te zijn kwijtgeraakt en dus moet Honda flink aan de bak. "Als we op deze manier doorgaan, verliezen we Fernando" , aldus Hasegawa tegenover GPUpdate.net . "Maar hij heeft aangegeven dat als hij een hoop heeft en een toekomst ziet in Honda, dat hij wellicht van gedachten zal veranderen" , voegt hij daar hoopvol aan toe.

Honda moet dan ook op korte termijn verbetering laten zien, vindt Hasegawa. "We mogen niet stoppen met ontwikkelen. Als wij niet met goede nieuwe updates komen, dan blijven we hangen op dit niveau. Dan zal Fernando, maar ook McLaren, zeker niet met ons verder willen" , is Hasegawa zich goed bewust. Fernando Alonso zal deze maand bekendmaken waar hij volgend jaar rijdt, als hij überhaupt in de Formule 1 blijft rijden. Naar eigen zeggen heeft de Spanjaard 'genoeg opties' en zal hij deze maand afwegen welke optie de beste is.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi