© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Honda-motor nu bijna gelijkwaardig aan die van Renault

11 okt. 2017 10:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorleverancier Honda zet dit seizoen grote stappen. Het begon kansloos aan het seizoen, maar is bezig aan een inhaalrace. Volgens het Japanse merk is de motor nu ongeveer gelijkwaardig aan die van Renault.

Is Honda niet langer het lelijke eendje van de Formule 1?

Yusuke Hasagawa van Honda laat aan Motorsport-Total weten dat Honda eindelijk de aansluiting gevonden heeft met de rest van het veld. De introductie van de 3.5-spec tijdens de GP van België was daarbij een doorbraak.

"We werken al het hele seizoen hard om onszelf te verbeteren. Daarbij werken we aan de performance, maar ook aan onze betrouwbaarheid. De specificatie die we in België introduceerden heeft ons heel dicht in de buurt van Renault gebracht."

"Ik kan niet zeggen dat we nu al beter zijn dan Renault, maar we hebben de betrouwbaarheid ook beter onder controle dan voorheen."

Hasagawa erkent dat er nog een lange weg te gaan is wil Honda een dominante motor neerzetten.

"We zijn er nog lang niet, maar onze achterstand is veel kleiner dan vorig seizoen. We geloven in ons motorconcept en hebben een variant die vergelijkbaar is aan de concepten van Renault, Ferrari en Mercedes. Er is geen reden om deze winter van onze filosofie af te stappen."

In 2018 levert Honda motoren aan het F1-team van Toro Rosso. De samenwerking met McLaren is na drie seizoenen beëindigd. Zij stappen juist over naar de Renault-motoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen