Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda-motor nu bijna gelijkwaardig aan die van Renault

Motorleverancier Honda zet dit seizoen grote stappen. Het begon kansloos aan het seizoen, maar is bezig aan een inhaalrace. Volgens het Japanse merk is de motor nu ongeveer gelijkwaardig aan die van Renault.

Yusuke Hasagawa van Honda laat aan Motorsport-Total weten dat Honda eindelijk de aansluiting gevonden heeft met de rest van het veld. De introductie van de 3.5-spec tijdens de GP van België was daarbij een doorbraak. " We werken al het hele seizoen hard om onszelf te verbeteren. Daarbij werken we aan de performance, maar ook aan onze betrouwbaarheid. De specificatie die we in België introduceerden heeft ons heel dicht in de buurt van Renault gebracht." " Ik kan niet zeggen dat we nu al beter zijn dan Renault, maar we hebben de betrouwbaarheid ook beter onder controle dan voorheen."

Hasagawa erkent dat er nog een lange weg te gaan is wil Honda een dominante motor neerzetten. " We zijn er nog lang niet, maar onze achterstand is veel kleiner dan vorig seizoen. We geloven in ons motorconcept en hebben een variant die vergelijkbaar is aan de concepten van Renault, Ferrari en Mercedes. Er is geen reden om deze winter van onze filosofie af te stappen." In 2018 levert Honda motoren aan het F1-team van Toro Rosso. De samenwerking met McLaren is na drie seizoenen beëindigd. Zij stappen juist over naar de Renault-motoren.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"