Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Honda motor wordt alleen maar beter'

Motorfabrikant Honda keerde drie jaar geleden terug in de Formule 1. Dit proces verliep echter niet zonder slag of stoot. Sterker nog, tot op heden bleven de successen met McLaren uit. Wat volgde was vooral de nodige problemen en hoon. Toch is Red Bull's teamadviseur Helmut Marko ervan overtuigd dat Honda bezig is aan een opmars.

Na de breuk tussen McLaren en Honda lijkt ook het huwelijk tussen Red Bull Racing en Renault in zwaar weer te zitten. Volgens diverse bronnen in de paddock moet Red Bull voor het seizoen 2019 op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Veel keuze hierbij heeft de werkgever van Max Verstappen en Daniel Ricciardo echter niet. Mercedes en Ferrari weigeren pertinent om hun concurrent te voorzien van motoren. Alleen Honda is dan een eventuele optie. Nu het opleidingsteam van Red Bull in 2018 al gaat rijden met krachtbronnen van Honda heeft Red Bull dé kans om deze motor al te evalueren. Teamadviseur Helmut Marko heeft in ieder geval tegenover ORF al laten weten dat hij het volste vertrouwen heeft in Honda.

"We hebben natuurlijk al contact met Honda gehad en ook zelf het nodige al onderzocht. Hetgeen wat Honda ons heeft meegedeeld en wat we zelf hebben onderzocht, stemt ons in ieder geval positief voor de toekomst. Je ziet ook duidelijk dat de motor van Honda steeds beter wordt. In Singapore stond McLaren al met beide auto's in de top 10. Daarnaast weten we natuurlijk wat er zich op de achtergrond nog meer afspeelt." Marko ziet de samenwerking met Honda dan ook positief in. "Honda heeft voldoende financiële middelen en heeft één van de modernste fabrieken met de beste apparatuur. Ze richten zich volledig op de Formule 1 en willen absoluut winnen. Nu moeten we er alleen voor zorgen dat deze samenwerking ook goed gaat verlopen en er wel rekening mee houden dat de Japanse mentaliteit anders is dan de Europese." Op de vraag hoe groot de kans is dat Red Bull in 2019 overstapt naar Honda houdt de Oostenrijker zich op de vlakte. "We wachten gewoon eerst af hoe het tussen Toro Rosso en Honda uitpakt. In september 2018 maken we dan wel bekend wat we in 2019 gaan doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"