Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Honda neemt emotioneel en sprakeloos afscheid na wereldtitel Verstappen

Honda verlaat de Formule 1 met een wereldtitel op zak. Niet de titel bij de constructeurs, maar wel die bij de coureurs. Met een Japanse krachtbron flikte Max Verstappen het op zondag namelijk om te winnen. Het zorgt voor emotionele reacties bij de motorleverancier.

Verstappen Honda Japan vlag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Bij Honda stond men na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi logischerwijs ook te feesten. De normaal zo ingetogen Japanners lieten de emoties de vrije loop. De wereldtitel van Max Verstappen betekent dat de motorleverancier met een glimlach de Formule 1-deur achter haar kan sluiten.

"Verstappen heeft tijdens de laatste race van het jaar de titel bij de coureurs gewonnen! Honda is dit project vanaf het eerste moment in 2015 gestart met het doel van het winnen van de titel in het achterhoofd!", zo laat Toyoharu Tanabe, de technische directeur van de F1-tak van Honda, na afloop weten.

Honda-mensen sprakeloos

"We hebben er heel veel moeite in gestopt. We hebben onszelf elke dag opnieuw uitgedaagd, omdat we ons wilde verbeteren. En dan weten we dat doel te bereiken tijdens de laatste ronde van de laatste race van het laatste seizoen dat we in de sport aanwezig zijn", is de Japanner emotioneel.

Tanabe heeft moeite om woorden te vinden om te omschrijven hoe iedereen bij Honda zich voelt. "Ik kan geen woorden vinden om aan te geven wat dit betekent voor ons. Het was teleurstellend dat Checo uitviel, nadat we een afwijking zagen in zijn motordata. Tot aan dat moment liet hij echter een geweldige team-spirit zien en droeg hij bij aan het prachtige eindresultaat."

Geen contructeurstitel voor Red Bull-Honda

Daar waar Verstappen wel de titel bij de coureurs wist te winnen, zo moest Red Bull-Honda de constructeurstitel aan Mercedes laten. Jammer, maar het mag de feestvreugde bij Honda niet drukken. "Helaas hebben we naast de constructeurstitel gegrepen, maar we zijn alsnog blij dat Max de titel bij de coureurs heeft gewonnen."

"Alle meevallers en alle tegenslagen van de laatste zeven jaar hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen. Gedurende die periode hebben engineers en monteurs in Groot-Brittannië, Japan en op andere Honda-afdelingen nooit opgegeven."

"Ze zijn door blijven gaan met de ontwikkeling en hebben zoveel doorbraken gemaakt. Elke dag weer werd er hard gewerkt en daar hebben we in Abu Dhabi het resultaat van gezien. Namens Honda wil ik iedereen bij Red Bull en AlphaTauri bedanken, maar ook de coureurs waarmee we sinds 2015 hebben samengewerkt en de fans die ons altijd hebben gesteund."

Einde verhaal voor Honda

En zo neemt Honda afscheid van de koningsklasse van de autosport. De Formule 1 zal echter in het DNA van de autofabrikant blijven zitten, denkt Tanabe.

"Onze Formule 1-uitdaging komt met deze race ten einde, maar ik geloof er heilig in dat we alle opgedane ervaring in de toekomst terug zullen zien in de technologieën van Honda, dat op vele vlakken weer nieuwe technologische uitdagen aan zal gaan. Voor de laatste keer: bedankt aan iedereen in de Formule 1", zo luidt het emotionele afscheid van Tanabe-san.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring