Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda: "Nog geen beslissing over onze toekomst in F1 na 2020"

Hoewel Red Bull-Honda en Max Verstappen al wat mooie successen hebben geboekt dit Formule 1-seizoen, weet de Japanse fabrikant nog niet of het na volgend jaar wel motoren blijft leveren.

Masashi Yamamoto met Honda-personeel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

"De prestaties gaan aardig volgens mijn plan, waar ik op gehoopt had. We zouden niet veel meer kunnen doen", zo laat de managing director van Honda Racing F1, Masashi Yamamoto, weten in gesprek met een verslaggever van Autosport.

Red Bull-adviseur Helmut Marko deed voorafgaand aan dit Formule 1-seizoen een wat boude voorspelling door in te zetten op vijf raceoverwinningen. Yamamoto begon iets bescheidener aan de nieuwe samenwerking. "We hebben steeds gezegd dat we het beter wilden doen met Red Bull dan wat het team vorig jaar bereikte. Meer punten vooral. En misschien lukt het winnen van vijf races nu toch wel", aldus de Japanner na de eerste twee zeges van Max Verstappen in 2019.

Ondanks het succesvolle begin van deze combinatie is nog altijd niet zeker of Honda in de Formule 1 blijft na 2020 - de huidige deal met Red Bull loopt dan in principe ook af.

Yamamoto: "De successen zullen ons zeker aanmoedigen om door te gaan. Honda en de hele Japanse gemeenschap zijn in een zeer goede stemming na de eerste zege. Dus dat is goed. Het is nu nog erg moeilijk wat te zeggen over wanneer we daarop terugkomen, maar het wordt nu besproken."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team